₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Χριστιανοί καταστροφείς του πολιτισμού

Σε μια προσπάθεια να διαστρεβλώσουν την ιστορία μας οι χριστιανοί απολογητές ισχυρίζονται πως χάρη στον χριστιανισμό διεσώθη η ελληνική γραμματεία. Έσωσαν λένε τα συγγράμματα των προγόνων μας, αλλά δεν μας λένε... από ποιούς
; Ποιοί ήταν οι βάρβαροι που έψαχναν να τα καταστρέψουν; Ποιοί εχθρεύονταν τόσο τον Ελληνισμό ώστε έκαψαν πάνω από το 90% των Ελληνικών συγγραμμάτων και απειλούσαν με θάνατο όσους πίστευαν τους φιλόσοφους αντί τη Βίβλο; Η προφανής απάντηση είναι: οι Χριστιανοί. Ώστε φτάνουμε στο απίθανο συμπέρασμα πως οι Χριστιανοί έσωσαν την Ελληνική γραμματεία...από τους ίδιους!


Άκουσα και το ανεκδιήγητο: μα οι Βυζαντινοί δεν έσωσαν τα έργα των αρχαίων από τον ...χρόνο; Να υποθέσουμε πως για κάποιον άγνωστο, μυστήριο λόγο οι Έλληνες εθνικοί σταμάτησαν να γράφουν και τη σκυτάλη πήραν οι χριστιανοί; Είναι επιχείρημα αυτό; Οι άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην φιλοσοφία και την καλλιέργεια του πνεύματος σταμάτησαν να παράγουν νέα ή να αντιγράφουν εκείνα των προγόνων τους...έτσι! Αντίθετα, οι χριστιανοί καλόγεροι που έγραφαν πάνω στα παλίμψηστα, έσπαγαν αγάλματα θεών, έκαιγαν Ελληνικούς ναούς, πρέπει να πιστέψουμε πως έσωσαν τα βιβλία; Πριν ή μετά το κάψιμό τους;

Πόσο φιλέλληνες ήταν οι καλόγεροι, φαίνεται από τα λόγια των εκκλησιαστικών πατέρων. Ένα απειροελάχιστο δείγμα αγάπης προς την Ελλάδα:
Ι. Χρυσόστομος :

«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα. Ούτος ο βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται»
«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσι­ά­ζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε ότι δαίμονες κατοικούν εκεί».
Μέγας Βασίλειος: «Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοικτο στόμα τον "Ισραήλ". Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητα πιστευσάντων».
Αυτοί οι άνθρωποι έβριζαν την ελληνική φιλοσοφία, θεωρούσαν πως όποιος ήταν βάρβαρος είναι ανώτερος από όποιον έχει ελληνική παιδεία, πίστευαν πως στις βιβλιοθήκες κατοικούν δαίμονες. Αυτοί έσωσαν τον εχθρό τους; Για ποιό λόγο; Για να συνεχίσει να διαφθείρει ψυχές Χριστιανών;

Πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας επιτέλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: