₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

"ΔΑΝΕΙΣΜΟ" ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΑΡΝΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ


Το Βρετανικό Μουσείο δεν σκοπεύει να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στην Ελλάδα, αντιθέτως δεν αποκλείεται να της τα "δανείσει", όπως τόνισε ο διευθυντής του Μουσείου, Neil MacGregor, σε συνέντευξή του.

Όπως τονίζει «τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα, μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, γιατί έτσι αφηγούνται όλη την ανθρώπινη ιστορία, επομένως πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, προκειμένου όλος ο κόσμος να μπορεί να τα επισκεφθεί, από τη στιγμή, που δεν μπορούν να μεταφερθούν στον Παρθενώνα».
Ο MacGregor πρόσθεσε πως έχει προταθεί, στην Ελλάδα, ο δανεισμός τους ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση αρνείται αυτή την προοπτική.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα, μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, γιατί έτσι αφηγούνται όλη την ανθρώπινη ιστορία, επομένως πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, προκειμένου όλος ο κόσμος να μπορεί να τα επισκεφθεί, από τη στιγμή, που δεν μπορούν να μεταφερθούν στον Παρθενώνα».

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΝΟΥΣ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ''ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΡΜΑΡΑ'', Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ (ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ)ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.