₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Πρόλογος . Δεν υπάρχει λαός ο οποίος δεν έψαξε κατά την διάρκεια της ζωής του την εθνική του αξιοπρέπεια και δεν έκανε το παν για να επιβιώσει. Λέων Τολστόι


Ακούμε τον επικεφαλή των θυμάτων και πνευματικών δούλων των εβραίων τσαρλατάνων Μαρξ και Λένιν, τον Χριστόφια, να διαλαλεί, ότι πρέπει (κατά λέξη) «να εξοστρακίσουμε τον εθνικισμό και τον σοβινισμό». Σήμερα ακόμα και οι κρατικοί φορείς προσπαθούν να βρίζουν τους συναγωνιστές αποκαλώντας τους «εθνικιστές» και ότι έχουν «εθνικιστικές εξάρσεις» (;). Αυτήν την στάση προπαγανδίζουν και τα αυτοαποκαλούμενα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ. Διαβάσαμε επίσης και στην προσπάθεια των ξενόγλωσσων εφημερίδων που εκδίδονται (κυριολεκτικά) στο νησί μας να «διαφωτίσουν» τους αλλοδαπούς για το Κυπριακό ότι, τάχα, η «εισβολή ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών της Τουρκίας να προστατέψει τους τουρκοκύπριους από τους εθνικιστές ελληνοκύπριους».


Δεν θα σχολιάσουμε τα παραπάνω, αλλά ένα θα ρωτήσουμε: το 91% του λαού που τάχτηκε στο Δημοψήφισμα υπέρ της Ένωσης ήταν όλοι τους «εθνικιστές» και «σοβινιστές»; Και για να καταλάβει κανείς τον βαθμό της πλύσης εγκεφάλου που έχει υποστεί ο λαός από εσωτερικούς εχθρούς του έθνους πρέπει να δει ότι σήμερα αν κάποιος εκ τον 91% μιλάει για την Ένωση οι γύρω τον θεωρούν τουλάχιστον τρελό. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι και το επίσημο μαντρί των πρώην πατριωτών, το ΔΗΣΥ, έχει καταστεί με τον ίδιο μέθοδο δημαγωγίας και προπαγάνδας ως πρωτοπόρος στην επερχόμενη ξενοκίνητη (διά)λυση, και ότι αν κυβερνούσε ο «αρχιπατριώτης» Αναστασιάδης ίσος από καιρού να είχαμε την «ποθητή» λύση/διάληση.
Σήμερα τα μυαλά των ανθρώπων στην Κύπρο έχουν ρυθμισθεί από δημαγωγούς και επαγγελματίες χειραγωγιτές με τρόπο που αν κάποιος «κατηγορηθεί» ότι δεν επιθυμεί την «λύση», αυτό θα ισοδυναμεί με προδοσία και θα είναι δακτυλοδεικτούμενος.
Στην Κύπρο στο κεφάλι ενός σύγχρονου καταναλωτή των ειδήσεων των ΜΜΕ και του θύματος της «σύγχρονης εκπαίδευσης» έχουν ανακατευτεί πάρα πολλά, όπως π.χ. οι έννοιες πολλών σημαντικών λέξεων και ορολογιών, που δεν επιτρέπουν στην σωστή κατανόηση προβλημάτων του παρελθόντος και του παρόντος. Μια από αυτές τις έννοιες είναι η λέξη «εθνικισμός». Υπάρχουν λίγες λέξεις που έχουν δεχθεί το τελευταίο καιρό τόση βρομιά, ψέμα και μίσος. Η λέξη «εθνικισμός» όχι μόνο έχασε την πρέπουσα θέση στο λεξιλόγιο, αλλά ταυτίστηκε με τις λέξεις «ναζισμός» και «σοβινισμός». Και στα κεφάλια των ανθρώπων έχει γραφτεί και εγκατασταθεί αρνητική στάση και προκατάληψη σε σχέση με αυτήν την λέξη.
Με αποτέλεσμα να μεταδώσουν στον κόσμο την ιδέα ότι οι εθνικιστές υποστηρίζουν την εθνική αποκλειστικότητα και διαδίδουν το μίσος μεταξύ των εθνών.
Τι περιλαμβάνει και τι χαρακτηρίζει αυτή η λέξη; Είναι τόσο επικίνδυνη, όπως μας παρουσιάζουν; Δεν κρύβεται πίσω από την αλλοίωση τις εννοίας τις λέξεως χειραγώγηση του κόσμου και δεν κρύβονται επικίνδυνες καταστάσεις;
Σε αυτές τις ερωτήσεις θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε. Για να είμαστε πειστικοί θα αναφερθούμε σε ξένες πηγές, που δεν θα μπορούσαν από τους δημαγωγούς και χειραγωγιτές της «κοινής γνώμης» να αμφισβητηθούν σε καμιά περίπτωση.

Nationalism

1. Devotion to the interests or culture of one’s nation.

2. The belief that nations will benefit from acting independently rather than collectively, emphasizing national rather international goals.

3. Aspirations for national independence in a country under foreign domination.

The American Heritage Dictionary of the English Language (4th ed.)

2000 by Houghton Mifflin Company



Nationalism

1. The state of being national; national attachment; nationality.

2. An idiom, trait, or character peculiar to any nation.

3. National independence; the principles to the Nationalists.

Webster’s Revised Unabridged Dictionary, 1998 MICRA
Nationalism

Ideology based on the premise that the individual’s loyalty and devotion to the nation-state surpass other individual or group interests.

Encyclopedia Britannica, 2002


Nationalism

Είναι εκείνες οι κοινωνικές και ψυχολογικές δυνάμεις που έχουν γεννηθεί και αναπτυχθεί από ιστορικές και πολιτιστικές αιτίες για να διατηρούν το συγκεκριμένο λαό ενωμένο. Εθνικισμός υποστηρίζει την ενότητα με βάση την αποθέωση των κοινών αξιών του λαού που έχει κοινούς πολιτιστικούς, γλωσσικούς, ιστορικούς και γεωγραφικούς χαρακτήρες.

Αμερικάνικο πολιτικό λεξικό



Βλέπουμε ότι ο «εθνικισμός» στης περιγραφές αυτές είναι θετική έννοια: υποστήριξη πολιτισμού του έθνους σου, προσπάθεια για εθνική ανεξαρτησία και ευημερία κλπ.
Η έννοια του Ελληνικού Εθνικισμού είναι:
Ελληνικός Εθνικισμός – η απεριόριστη αγάπη και ετοιμότητα για θυσία για το Έθνος.
Ελληνικός Εθνικισμός – όταν τα συμφέροντα του Έθνους υπερτερούν μπροστά από συμφέροντα των κομμάτων και ιδεολογιών.
Ελληνικός Εθνικισμός – δοθείσα από τον Θεό γενετική μνήμη του Έθνους.
Ελληνικός Εθνικισμός – όταν ο πόνος του Έθνους γίνεται δικό σου πόνος, όταν το Εθνικό είναι και προσωπικό.
Ελληνικός Εθνικισμός – ενάντια στον καπιταλισμό και κεφαλαιοκρατία, ενάντια στην υφαρπαγή του Εθνικού πλούτου.
Ελληνικός Εθνικισμός – αντίδοτο από χρωματιστές δημαγωγικές αρρώστιες που μας πασάρουν, όπως «ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη»
Ελληνικός Εθνικισμός – συνεχής αγώνας για πνευματική ελευθερία του Έθνους, συνεχείς πόλεμος ενάντια σε ξένους κατακτητές.

Ελληνικός Εθνικισμός – αγιότατο δικαίωμα του Έθνους να είναι κυρίαρχος των χωμάτων των προγόνων του, ιερό δικαίωμα για Ελληνικό τρόπο ζωής.


Σπαρτιάτης Ν.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: