₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Τα ψέματα των χριστιανών για την Αρχαία Ελλάδα.!!!

1. «Οι Αρχαίοι Έλληνες βρήκαν τα πάντα, εκτός από την...θρησκεία».



Βρήκαμε τα πάντα, μας λέγουν οι χριστιανοί δημαγωγοί, πλην της θρησκείας. Την οποία πήραμε από το Ισραήλ, αυτό το τελευταίο δεν το λένε για να μην τονίζεται το μέγεθος της ανοησίας τους. Δηλαδή μας λέγουν ότι εμείς ανακαλύψαμε το θέατρο, την ζωγραφική, την μουσική, το αλφάβητο, τα μαθηματικά, την ιατρική, την αστρονομία, την φιλοσοφία, και τόσα άλλα αγαθά του πολιτισμού. Αλλά κάναμε λάθος στο θέμα της θρησκείας. Και ο εβραϊκός λαός που δεν ανακάλυψε τίποτε από τα παραπάνω, ανακάλυψε την αληθινή θρησκεία.


Να σημειωθεί, ότι εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με ορισμένους χριστιανούς εθνικιστές που ενώ κατηγορούν τους εβραίους για μύρια όσα, την ίδια στιγμή υποτάσσονται στις δοξασίες των εβραίων. Εμείς, το τονίζουμε, δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με αντιεβραϊκές κινήσεις, απλώς εδώ αναφέρουμε τα επιχειρήματα των χριστιανών και κάνουμε κριτική.



Το επιχείρημα λοιπόν περί ανακαλύψεως της θρησκείας από τους εβραίους και της ανακαλύψεως όλων των άλλων αγαθών από τους Έλληνες είναι διάτρητο. Και αυτό όμως, το πρώτο μέρος του επιχειρήματος των χριστιανών έρχεται σε αντίθεση με όλη την ιστορία τους. Τώρα ανακάλυψαν ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει τα μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική κτλ; Και τότε γιατί τόσους αιώνες δεν κοίταζαν να μάθουν κάτι από αυτούς αντί να τους καίνε ζωντανούς; Τώρα ανακάλυψαν οι χριστιανοί το αρχαίο Ελληνικό θέατρο; αφού το απηγόρευαν επί 17 αιώνες; Τώρα ανακάλυψαν τους Έλληνες φιλοσόφους και τις σχολές τους; Αφού τις έκλεισαν και αφού έκαψαν ζωντανούς τους φιλοσόφους μας; Οι δούλοι μίας ανθελληνικής και μισανθρωπικής αιρέσεως καλύτερα να πλένουν το στόμα τους όταν μιλούν για αρχαία Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε μαθήματα πολιτισμού από τους φονιάδες του Ελληνικού πολιτισμού.



2. Ο άγνωστος θεός.



Ολόκληρη η επιγραφή περί αγνώστου θεού που τάχα ανακάλυψε ο Σαούλ-Παύλος στην Αθήνα λέει: «Τοις θεοίς, Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, θεοίς αγνώστοις και ξένοις». Αρα ούτε μιλά για έναν θεό ούτε έχει το νόημα που δίνει ο Σαούλ και οι χριστιανοί ψεύτες. Το παράδειγμα του λαοπλάνου Σαούλ ακολουθούν οι χριστιανοί δημαγωγοί (Γ. Γεωργαλάς, Κ. Πλεύρης, Ε. Μπεξής, Α. Σακέτος, Α. Γεωργιάδης, κ.α.): Συλλέγουν από εδώ και από εκεί 4-5 λέξεις, στην ανάγκη αλλάζουν το νόημα και τις ταιριάζουν όπως τους βολεύει. Και δεν τους νοιάζει αν το νόημα που ακολουθεί ή προηγείται δεν έχει σχέση με αυτό που ισχυρίζονται ή σημαίνει το εντελώς αντίθετο. Και το κάνουν με τόση ψυχρότητα, ανερυθρίαστα, που θα τους ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι δημαγωγοί.



3. Χριστιανική ειδωλολατρία.



Ο χριστιανισμός με τους φασιστικούς του νόμους κατάφερε να μην υπάρχει αντίλογος ώστε να μην έρχεται σε δύσκολη θέση όταν κάποιος προσπαθεί να καταγγείλει τα ψέματα του. Με τον μονόλογο του, έπεισε τους Έλληνες ότι τάχα οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες γιατί λέει προσκυνούσαν τα είδωλα (εικόνες) των θεών (σημείωσης: Οι αρχαίοι Έλληνες ποτέ δεν προσκυνούσαν, ούτε φίλαγαν τα αγάλματα όπως κάνουν σήμερα οι χριστιανοί ειδωλολάτρες του Γιαχβέ και του Τζεσουά). Αυτό το οποίο αποκρύπτει η ορθοδοξία είναι ότι οι άλλες δύο μονοθεϊστικές θρησκείες, Ισλάμ και Εβραϊσμός, απαγορεύουν εικόνες και προσωπογραφίες του θεού και έτσι ακριβώς ήταν στις αρχές στο βυζάντιο. Απηγορεύετο η απεικόνιση του Τζεσουά από τους σκληροπυρηνικούς χριστιανούς. Επειδή όμως η Ελληνική ψυχή ήθελε να εκφραστεί καλλιτεχνικός άρχισε να ζωγραφίζει χριστιανικά πρόσωπα μίας και η εθνική καλλιτεχνική θεματογραφία ήτο εκτός νόμου. Γι' αυτό έχουμε και την εικονομαχία στο βυζάντιο που κράτησε 100 περίπου χρόνια. Μια μερίδα χριστιανών δεν ήθελε εικόνες (είδωλα) του Τζεσουά, ενώ η άλλη ήθελε είδωλα.



Ερώτηση για τους ανθέλληνες που κατηγορούν την Εθνική μας Θρησκεία για ειδωλολατρία: Πώς φαίνονται στα μάτια ενός μουσουλμάνου ή ενός εβραίου οι εικόνες του Τζεσουά, της Μύριαμ και των αγίων; Ως ειδωλολατρία φυσικά, γιατί οι μονοθεϊστικές θρησκείες δεν επιτρέπουν τις προσωπογραφίες. Και πραγματικά οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι κατηγορούν τους χριστιανούς για ειδωλολατρία, αλλά η ορθοδοξία το αποκρύπτει. Να το θυμηθείτε μια ημέρα θα γελάσουμε πολύ, θα δούμε τον κύριο Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη να μελετά τον Πορφύριο και τον Κέλσο και να χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν αυτοί κατά των χριστιανών, για να αμυνθεί κατά των μουσουλμάνων στις κατηγορίες για ειδωλολατρία των χριστιανών..



Βασικά το πρόβλημα του χριστιανισμού σε σχέση με την Ελληνική Θρησκεία, φαίνεται να είναι στις διαστάσεις του ειδώλου. Εμείς απεικονίζουμε τούς Θεούς μας σε 3 διαστάσεις στα αγάλματα(ύψος, βάθος, πλάτος) ενώ οι χριστιανοί σε 2 διαστάσεις στις εικόνες τους (πλάτος, ύψος). Περιττό να προσθέσουμε ότι εμείς δεν πιστεύουμε ότι τα αγάλματα είναι θεοί, όπως μας κατηγορεί ο χριστιανισμός, αλλά θέλουμε τα αγάλματα για να έχουμε μία απεικόνιση των Θεών μας όπως έχουν οι χριστιανοί την εικόνα του ραβίνου Τζεσουά. Δεν πιστεύουν ότι η εικόνα είναι ο θεός και φυσικά ούτε οι πρόγονοί μας επίστευαν ότι τα αγάλματα είναι θεοί. Οι χριστιανοί μας έσφαξαν λοιπόν για κάτι που κάνουν και οι ίδιοι σε 2 αντί 3 διαστάσεις. Και μιλάμε για τους ορθοδόξους, γιατί αν μιλήσουμε για τους καθολικούς είναι γνωστό ότι στην δύση επετράπη η απεικόνιση του Τζεσουά και σε 3 διαστάσεις. Υπάρχουν πολλά αγάλματα του θεού των χριστιανών στην δύση με πιο γνωστό αυτό στο Ρίο ντε Τζανέϊρο. Αρα οι χριστιανοί έσπασαν τα αγάλματα και τις εικόνες των Εθνικών Θρησκειών για να αναρτήσουν τις εικόνες και τα αγάλματα του ραβίνου τους Τζεσουά. Τα περί ειδωλολατρίας, να τα βρουν με τους μουσουλμάνους και τους εβραίους.



Φυσικά αν ρωτήσεις τους χριστιανούς δημαγωγούς την χρονική στιγμή Α γιατί πολεμούν την Εθνική Θρησκεία θα σου πουν τα γνωστά περί ειδωλολατρίας. Αν τους ρωτήσεις την χρονική στιγμή Β γιατί αυτοί έχουν εικόνες και αγάλματα του ψευτοθεού τους και πώς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περί ειδωλολατρίας των μουσουλμάνων θα σου πουν τα ακριβώς αντίθετα. Σε διαφορετικές στιγμές λέγουν αντιφατικά επιχειρήματα. Αν τους ρωτήσεις ταυτοχρόνως θα βραχυκυκλώσουν.



4. Αρχαία «μονοθεϊστικά» κείμενα.



«Τα ορφικά κείμενα ήταν μονοθεϊστικά, ο Πλάτων προ Χριστού χριστιανός», μας λένε οι χριστιανοί ψεύτες . Φυσικά τα ορφικά κείμενα δεν είναι καθόλου μονοθεϊστικά. Οι χριστιανοί δημαγωγοί στηρίζονται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν τα έχουν διαβάσει. Τα ίδια ισχύουν και για τον Πλάτωνα, ουδέποτε μίλησε για κάποιον ξυλουργό-μεσσία που θα σώσει την ανθρωπότητα, ούτε για ιουδαίους μεσσίες. Γιατί όμως οι χριστιανοί δημαγωγοί τα επαναλαμβάνουν συνεχώς ενώ ξέρουν ότι είναι ψέματα;



Προσπαθούν να μας υποβάλλουν την ιδέα ότι η πλειοψηφία των προγόνων μας ήσαν λίγο βλάκες που πίστευαν σε πολλούς θεούς ενώ τα «μεγάλα φωτισμένα μυαλά» είχαν ανακαλύψει τον ένα και μοναδικό θεό. Δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι έτσι και αλλιώς θα ερχόταν ο χριστιανισμός οπότε μην διαμαρτύρεστε. Δεχθείτε την επιβολή του χριστιανισμού ως φυσιολογική. Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι ο χριστιανισμός επεβλήθη δια σφαγών και ότι πολλά αρχαία κείμενα έχουν πλαστογραφηθεί για να εμφανίζουν μονοθεϊστικές φράσεις. Το «οι θεοί» εύκολα γίνεται «ο θεός». Και σε τελευταία ανάλυση γιατί τα «φωτισμένα μυαλά» των προγόνων μας δεν κατέληξαν στον Αλλάχ ως ένα και μοναδικό θεό και δεν ήταν προ Μωάμεθ μωαμεθανοί; Ακόμη καλύτερα, γιατί δεν κατέληξαν στον Δία ως τον ένα και μοναδικό θεό και κατέληξαν σε έναν ιουδαίο μαραγκό από την Ναζαρέτ;



Προσοχή στα τεχνάσματα των χριστιανών δημαγωγών που θέλουν να ανακαλύψουν χριστιανισμό στην αρχαία Ελλάδα έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τις σφαγές και την επιβολή τους. Τι πειράζει ο πολυθεϊσμός των προγόνων μας τους κυρίους Γεωργαλά, Σακετο & Σία; Η ψυχή του λαού μας κάνει μια φοβερή προσπάθεια να τραβηχτεί έξω από τον ιουδαϊοχριστιανικό βούρκο. Παλεύει με νύχια και με δόντια και έρχεται ο κ. Γεωργαλάς, ο κ. Σακέτος, ο κ. Πλεύρης και της ρίχνουν μια κλωτσιά για να ξαναπέσει μέσα στον ιουδαιοχριστιανικό βούρκο. Και μετά έχουν το θράσος να κατηγορούν και τον εβραϊκό λαό ότι κάνει κακό στην Ελλάδα.



Τι τους φταίνε οι εβραίοι και τους κατηγορούν; Τα δικά τους ανομήματα να κοιτούν. Οι εβραίοι προσέχουν ως κόρη οφθαλμού την εθνική τους θρησκεία και καλά κάνουν. Οι χριστιανοί δημαγωγοί όμως είναι εχθροί της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού διότι καταδιώκουν την Εθνική μας Θρησκεία. Αν είναι πατριώτες, όπως κακώς ισχυρίζονται, γιατί δεν επιλέγουν τον Δία ως ένα και μοναδικό θεό, γιατί σώνει και καλά πρέπει να επιλέξουν έναν θεό από την Ιουδαία; Γιατί τέλος πάντων δεν διδάσκουν τα ελληνόπουλα ότι πράγματι, ένας είναι ο αληθινός και μοναδικός θεός, ο Ζευς. Οπότε ικανοποιούν έτσι τον αρρωστημένο ψυχισμό τους περί ενός μοναδικού θεού που τους καταδυναστεύει και συγχρόνως αφήνουν και μας τους «πλανεμένους» μαζί με τον Δία να λατρεύουμε και τους άλλους Πατρώους Θεούς

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ωραία τα λες, αλλά ποιές είναι οι πηγές σου? Ποια τα στοιχεία? Για ποιους Χριστιανούς μιλάς? Έχεις κατι συγκεκριμένο στο μυαλό ή κατηγορείς τους Χριστιανούς εν γένει?
Ποιοι Χριστιανοί έκαψαν τους φιλοσόφους μας και ποιους? Ποιοι Χριστιανοί έκλεισαν τα θέατρα και τις φιλοσοφικές σχολές μας και πότε?
Ποιός σου είπε ή που διάβασες ότι ο Χριστιανισμός είναι εβραϊκή θρησκεία?
Γνωρίζεις την τρομερή διαφορά των καθολικών χριστιανών, των πρωτεσταντων, (ευαγγελικών-μορμόνων), των ορθοδόξων? Γνωρίζεις τις αιρέσεις που υπήρχαν και υπάρχουν? Γνωρίζεις για την εικονομαχία, για το σχίσμα των εκκλησιών? Για το πάτριο και νεο ημερολόγιο? Για τους μουσουλμάνους στο Βυζάντιο?
Στην Ελλάδα, η ορθόδοξη εκκλησια απέχει μακραν της ρωμαιοκαθολικής και των άλλων. Και μην ξεχνας πως δεν εκαναν οι Ελληνες χριστιανοι τις σταυροφοριες και όλες αυτες τις εγκληματικες πραξεις των σταυροφορων.

Αν δεν τα γνωρίζεις αυτα και κανεις τις εικασιες σου ορολογίες, εσύ είσαι που παραπληροφορείς και μάλιστα χωρίς στοιχεία.
Περιμένω παραπομπές σου. Και για τους Χριστιανους, αλλά και για το οτι οι αρχαιοι μας προγονοι ειχαν πολυθεϊστικη θρησκεία. Και τι ειδους θρησκεια ηταν αυτη.

Θα σου πω και κάτι άλλο, σε σχέση με την "εβραϊκή θρησκεία" που λες. Τόλμησε να πας στο αεροδρόμιο του ισραήλ και να φοράς σταυρό ή να αναφέρεις το όνομα του Χριστού ή να βρουν στην βαλίτσα σου πλαστικο μπουκάλι (επι παραδειγματι), να σε ρωτήσουν "τι περιέχει" και να πεις "αγιασμό από τον πανάγιο τάφο"..κάηκες!! Ρώτησε αν εχεις φιλους-γνωστους που εχουν επισκεφθει-ταξιδεψει στο Ισραήλ ή πάρε τηλέφωνο την πρεσβεία τους εδώ και ζήτησε πληροφορίες για το ταξίδι και ρώτησε τους τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί που επισκέπτονται του αγιους τοπους. Ή ρώτησε και ένα απλό πρακορείο που κανονίζει εκδρομές εκει.

Ο Χριστιανισμος ειναι συνεχεια και εχει άμεση συνάφεια με το αρχαιο ελληνικό πνευμα. Δεν μπορεις να εχεις διαβασει-μελετήσει Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκτητο, να εχεις μελετησει Σίβυλλες, Ερμή Τρισμέγιστο και να μην δεχεσαι το Χριστιανικό πνεύμα. Είναι Ελληνική συνέχεια αυτού.
Ο Χριστός δίδαξε ακριβως αυτα που ελεγαν οι Έλληνες σοφοί μας και μαλιστα τα προχωρησε και παραπερα. (Αναφερω χαρακτηριστικά την ισότητα άνδρα, γυναίκας και παιδιού, που στην αρχαιοτητα ήταν κτηματα του ανδρα).
Έχεις δει τι γραφουν οι αγιογραφιες που εικονιζουν τις Σίβυλλες και τον Σωκράτη στο άγιο όρος? Γνωρίζεις ότι σε μονές εκει μνημονευουν τους Ολυμπίους ως Πατέρες της εκκλησίας? Έχεις διαβάσει μελέτες ιστορικών για την προσέγγιση του θειου και της παρθενιας στον ελληνικο αρχαιο κοσμο και στους ορθοδοξους χριστιανους? Δεν σου κανει εντυπωση η παρθενος Αθηνα, η σοφή Στρατηγός και προστάτιδα?. Δεν σου κανει εντύπωση η παρθενος Μαρία η υπερμχαχος Στρατηγός?

Όπως με το αρχαιο ελληνικο πνευμα, την αρχαια γνώση και παιδεία, ετσι και με τον χριστιανισμό, το πρόβλημα είναι στους εκφραστες αυτών και κατα πόσο δημαγωγούν-παραπληροφορουν τον κοσμο κατα το δοκουν. Εμείς είμαστε εκεινοι που πρεπει να ερευνούμε τις γραφές και να μην δεχόμαστε άκριτα, όλα αυτά που καποιοι εντέχνως και επιτηδευμενα μηχανευονται για να διασπασουν την ελληνική συνοχή μας.

Η Επανασταση μας το 1821, έγινε υπερ Πίστεως και Πατρίδος!

Άλλος ειναι ο εχθρος μας φίλε, όχι οι δικοι μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι.


Επίσης, η εκκλησία μας ήταν η μόνη (μαζι με ελαχιστους λογίους) που αντεδρασαν στην κατακρεούργηση (απο τους πολιτικούς προδότες) της γλώσσας με την εφαρμογή του μονοτονικού. Και η μόνη που έγραφε και συνεχιζει βεβαια να γραφει και στο πολυτονικό. όχι μονο χριστιανικα βιβλία, αλλά και αρχαιοελληνικου ενδιαφεροντος και ιστορικά, ακομη και αστροφυσική, μιας και πολλοι στους κολπους της εκκλησιας ειναι και επιστήμονες.


Με εκτιμηση,
Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε,σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου στο κειμενο ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.
Για να σου αναφερω λεπτομερως τι εκαναν και ποιοι εναντια στους Ελληνες θα μας επαιρνε πολλες σελιδες..Θα σου απαντησω λοιπον με τον ιδιο τροπο που μου απαντησες.1)μηπως γνωριζεις τα ανθελληνικα διαταγματα και τις σφαγες κατα των Ελληνων του 'αγιου μεγαλου'Κωσταντινου?2)τα διαταγματα κατα των Ελληνων του μεγα Θεοδοσιου?Μηπως γνωριζεις για την καταστροφη της βιβλιοθικης της Αλεξανδρειας απο τον Πατριαρχη γιατι δηθεν περιειχε σατανικα και αιρετικα βιβλια?Για ποιους βυζαντιλους μιλας?Αυτο τον ορο μας τον φορτωσαν οι ξενοι!οι κατοικοι του βυζαντιου δεν ηταν βυζαντινοι αλλα Ρωμαιοι η Ρωμιοι..Τι γνωριζεις για την Υπατια την φιλοσοφο που κατακρεουργησαν οι Χριστιανοι παπαδες ?Γνωριζεις για τους αφορισμους των αγωνιστων του 1821 απο τον τοτε πατριαρχη για χαρη του σουλτανου?Δεν ειναι επι 'βυζαντινης'αυτοκρατοριας που καταργηθηκαν οι ολυμπιακοι αγωνες??Στη θεση του ναου της αγιας Σοφιας γνωριζεις ποιος αρχαιος ναος υπηρχε?Γνωριζεις οτι σχεδον ολες οι εκκλησιες κτιστηκαν πανω τους κατεστρεμενους ναους?Ακομα και στον παρθενωνα?Γνωριζεις οτι ο Χριστος δεν γεννηθηκε της 25 δεκεμβριου?στη θεση του ηταν η αρχαια γιορτη ηλιουγεννα?Στην καινη διαθικη πως αρχιζει?Αρχιζει φυσικα με το γενεολογικο δεντρου του χριστου..που και φυσικα ηταν ολοι εβραιοι!!Εχεις διαβασει ποτε τα δελφικα παραγγελματα???147 εντολες εχουν...!!αραγε ποσοι Ελληνες τις γνωριζουν?
( "Ο αρχαίος κόσμος ήρθε σ' εμάς θλιβερά θριματισμένος. Μεγάλο μέρος από τα γραπτά του μνημεία χάθηκε, οι οικοδομές σωριάστηκαν, τ' αγάλματα και τ΄ αγγεία κατακομματιάστηκαν και θάφτηκαν κάτω από τα χώματα ή κάτω από μεταγενέστερα χτίσματα. Μα το πιο αξιοθρήνητο, η κληρονομιά των Αρχαίων παραδόθηκε σ' εμάς ακρωτηριασμένη, παρεξηγημένη και παραμορφωμένη από τις γενεές που μεσολάβησαν..." Καθηγητής Χαράλαμπος Θεοδωρίδης)

398 μ.ν.χ.
Το 4ο εκκλησιαστικό συνέδριο της Καρχηδόνας απαγορεύει τη μελέτη των βιβλίων των Ελλήνων και λοιπών εθνικών, ακόμα και στους χριστιανούς επίσκοπους. Ο επίσκοπος Πορφύριος, και αυτός «άγιος», ισοπεδώνει σχεδόν όλους τους ναούς των εθνικών στη Γάζα.

396 μ.ν.χ.
Νόμος του Αρκαδίου ορίζει ότι οποιαδήποτε είδους ενασχόληση με το Δωδεκάθεο και τις εθνικές λατρείες πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύστατη προδοσία απέναντι στην αυτοκρατορία. Οι εναπομείναντες εθνικοί ιερείς και ιεροφάντες φυλακίζονται.

μπορω να σου παραδωσω χιλιαδες σελιδες με τα εγγληματα....
ομως το αξιοπεριεργο ειναι οτι μεσα στην απαντηση σου παραδεχεσαι οτι ο Χριστιανισμος πλαστογραφησε την αρχαια Θρησκεια..
Για οτιδηποτε αλλο ειμαι στην διαθεση σου.Παντα φιλικα Νεοκλης.

Ανώνυμος είπε...

Νεοκλή, σε ευχαριστώ για την aαπόκρισή σου.
Θα σου απαντησω διεξοδικά σε όλα, με μικρες αναφορες, γιατι συμφωνώ πως θα χρειαστουμε σελίδες ολόκληρες για αντιπαραβολή στοιχείων!
Πάντως, όταν μιλάω για στοιχεια και παραπληροφόρηση, αναφερομαι στο γεγονός πως δεν υπάρχει σωστη μελέτη και έρευνα των πηγων. Δεν υπάρχει (δυστυχώς) διασταυρωμένη πληροφόρηση, παρα μονο άκριτη αποδοχή συγκεκριμένων ''κεντρων''.
Οπότε, αν ο καθενας μπορει να γραφει και να κατηγορει εν γενει τους Χριστιανους με ανυπαρκτες ή φτιαχτες αποδειξεις-προπαγανδες, αυτό δεν σημαινει ενημερωση-επιμορφωση αλλά σκόπιμη ιστορική αλλοίωση των γεγονότων.

Συντόμως σου στέλνω πηγες προς ερευνα και μελετη..

Σε ευχαριστώ,
Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινω με την Υπατία και σιγα σιγα και τα υπόλοιπα...

Όχι μόνο λοιπόν δεν υπήρχαν θρησκευτικοί λόγοι, του φόνου της Υπατίας, αλλά ο φόνος αυτός εργάσθηκε κατά της Χριστιανικής Εκκλησίας, επειδή η θαυμάσια αυτή γυναίκα, αγαπούσε τον Χριστό και την Εκκλησία Του.
Αλλά οι ψευδείς συκοφάντες τού Νεοπαγανισμού, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική αυτή δολοφονία ως θρησκευτική, για να φανούν ως θύματα. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβάται ο νοικοκύρης!
Γι’ αυτό, επειδή η Υπατία ήταν Χριστιανή προσύλητη, η Εκκλησία σύμφωνα με κάποιες μελέτες, την τιμά ως Χριστιανή, και μάλιστα ως ΑΓΙΑ, επειδή είχε την πρόθεση να βαπτισθεί και δεν πρόλαβε λόγω της δολοφονίας της. Τιμάται με το όνομα: Αγία Αικατερίνη, στις 12 Ιουλίου (Για την ταύτιση Αγίας Αικατερίνης και Υπατίας, δες το βιβλίο της Μ. Dzielska, σσ. 209/210. Πρβλ. R. Richardson, The Starlovers, N.Y. 1967. Επίσης, το βιβλίο «Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία;» π. Γ. Μεταλληνού, Εκδ. Αρμός 2003). Μια ταύτιση όμως, για την οποία δεν είναι όλοι πεπεισμένοι, θεωρώντας ότι η Αγία Αικατερίνη είναι διαφορετικό πρόσωπο, που μαρτύρησε στην ίδια εποχή και περιοχή.

Ελπίζω να μην γινομαι κουραστικός,
Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας, έχει κατασυκοφαντηθεί στη Δύση από πολλούς αστήρικτους, δήθεν ιστορικούς, και τον τελευταίο καιρό συκοφαντείται ειδικά στην Ελλάδα, από τους ειδωλολάτρες, τους αθεϊστές και ακραίες Προτεσταντικές ομάδες.

Ο ίδιος ο Συνέσιος ο Κυρηναίος (+416), μαθητής και θαυμαστής της Υπατίας, μέσα από την αλληλογραφία του με την Υπατία άφησε την πληροφορία ότι η νεοπλατωνική φιλόσοφος είχε την επιθυμία να γίνει Χριστιανή: "ποθώ γαρ Χριστιανή αποθανείν".

Τι μαρτυρούν οι αρχαίες πηγές, (χωρίς αυθαίρετους ισχυρισμούς και ιδεολογικές ερμηνείες) για την φιλόσοφο Υπατία? Έχει ενδιαφέρον
μια εμπεριστατωμενη μελέτη των πηγων και ιστορικων στοιχειων, για
το έργο της, την ιδεολογικοποίηση των γεγονότων στη ζωή της, καθώς και τον θάνατό της.

http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ypatia.htm


Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το ΒΥΖΑΝΤΙΟ, χρειαζεται επισης εκτενέστατη μελέτη με διασταυρωση επισήμων πηγων και σύγκριση ιστορικών στοιχειων. Και να μην μπερδευει ο Έλληνας το αρχαιο ελληνικο πνευμα με τους Ρωμαιους εκεινης της εποχης. Οι οποίοι μαλιστα, κλεβοντας στοιχεια του ελληνισμου για να φτιαξουν την αυτοκρατορια τους συνεβαλαν στον εκφυλισμό της παιδείας μας.
Κάποιοι σύγχρονοι Έλληνες ιστορικοί βάλλουν κατά του πρώτου Βυζαντινού Αυτοκράτορος, όπως του Μ. Κωνσταντίνου, που έσωσε τον Ελληνισμό από την σφαγή των Ρωμαίων πολυθεϊστών και καθιέρωσε την ανεξιθρησκεία ως σύμβολο αγάπης και ελευθερίας των λαών.

Σχετική ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
- ΑΚΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ
- ΑΠΕΡΓΗ Δ. – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Κ. ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
- ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
- ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1204-1985
- ΒΑΣΙΛΙΕΦ Α.Α. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
- ΓΡΗΓΟΡΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΡΩΜΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
- ΔΙΟΜΙΔΗΣ Ν. ΒΥΖΑΝΤΙΝΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ
- ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ
- ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΔΟΜΗ
- ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
- ΖΑΚΥΘΗΝΟΣ Α. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΙΣ
- ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
- ΚΑΛΛΙΓΑΣ Π. ΜΕΛΕΤΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ
- ΚΟΡΔΑΤΟΣ Γ. ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
- ΚΟΡΔΑΤΟΣ Γ. ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΑΝΑΝΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΛΟΓΟΙ
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ν. ΒΥΖΑΝΤΙΟ
- ΛΑΣΚΑΡΗΣ Η. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ
- ΛΕΦΤΣΕΝΚΟ Μ.Β. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
- ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ Α. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
- ΜΙΛΛΕΡ ΓΟΥΙΛΙΑΜ Η ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- ΜΙΛΛΕΡ ΤΙΜΟΘΙ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
- ΜΠΡΟΟΥΙΝΓΚ ΡΟΜΠΕΡΤ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
- ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ 12 ΜΗΝΩΝ
- ΝΙΚΟΛ Μ. ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ
- ΝΟΡΙΤΣ Ι. ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
- ΝΤΙΛ ΚΑΡΟΛΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ
-Ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
-ΟΣΤΡΟΓΚΟΡΣΚΙ Γ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
-ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
-ΠΑΤΣΗ ΧΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
- ΡΑΝΣΙΜΑΝ ΣΤΗΒΕΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- ΡΑΝΣΙΜΑΝ ΣΤΗΒΕΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
- ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
-ΤΩΜΑΔΑΚΗ Ν. ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

"Ο Μέγας Κωνσταντίνος, με την νίκη του επί του Μαξεντίου, στις 28 Οκτωβρίου του 312 μ.Χ., όχι απλώς κατάφερε καίρια πλήγματα εναντίον των εχθρών του Ελληνισμού, αλλά επιβεβαίωσε την ελληνικότητα αυτής της νίκης με την επίθεση, που δέχθηκε ο Ελληνισμός από τους φασίστες Ιταλούς 16 αιώνες αργότερα και μάλιστα εις την αντίστοιχον ημερομηνίαν (28 Οκτωβρίου 1940), όπου οι σημερινοί Λατίνοι (Ιταλοί) ήθελαν «να πάρουν το αίμα τους πίσω», για την καταστροφήν που υπέστησαν τότε οι Ρωμαίοι από τους Έλληνες στρατιώτες του Μεγάλου Κωνσταντίνου!...
Καλά, δεν διερωτήθηκε - έστω και ένας σύγχρονος ιστορικός - γιατί ο Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα την συγκεκριμένη ημερομηνία , όπως ήταν η 28η Οκτωβρίου 1940, και όχι κάποια άλλη ημερομηνία;
Είναι ένα ερώτημα… Όπως ερώτημα παραμένει το γιατί ορισμένοι κύριοι (Έλληνες, παρακαλώ!) κάνουν πως δεν γνωρίζουν (ή εθελοτυφλούν) μπροστά στην ιστορική πραγματικότητα, που θέλει να λέει ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος, με την υπογραφήν του Διατάγματος των Μεδιολάνων (313 μ.Χ.) ο Ελληνισμός σώζεται για μία ακόμη φορά από την βεβαίαν και ολοκληρωτικήν καταστροφήν των μεγάλων διωγμών, που επέβαλαν ανελέητα και με φρικαλεότητα οι Ρωμαίοι πολυθεϊστές!!.."
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΚΕΤΟΣ



Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ:
Πολλά μέρη του ναού είναι κτισμένα και διακοσμημένα από κτίσματα αρχαίων ελληνικών ναών, όπως της κατεστραμμένης Εφεσίας Αρτέμιδος, που πυρπόλησε ο Ηρόστρατος την νύχτα που γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ενώ στα νεότερα χρόνια γίνονται συστηματικές εργασίες για την αποκατάστασή του.
Ο κύριος ναός (της Αγίας Σοφίας)έχει μήκος 77 μ., πλάτος 71 μ. και ύψος με τον τρούλο 54 μ. Η εσωτερική επιφάνεια έχει εμβαδόν 7.000 τ.μ., χωρητικότητας 23.000 ατόμων, ενώ o τρούλος του υποστηρίζεται από δύο μεγάλα ημιθόλια. Στη βάση του ναού, κυκλικά, υπάρχουν 40 παράθυρα, ενώ ολόκληρος o ναός έχει 180.
Ο ναός χρωστά τη φήμη του όχι μόνο στην αρχιτεκτονική του αλλά και στην εσωτερική του διακόσμηση, με τις πολύχρωμες μαρμάρινες κολόνες, τις πολύχρωμες επίσης μαρμάρινες πλάκες που καλύπτουν τους τοίχους και το δάπεδό του, και ακόμα περισσότερο με τα περίφημα ψηφιδωτά του, που, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, καλύφθηκαν με αμμοκονίαμα από τους Τούρκους.
Να πούμε εδώ, ότι ο πρώτος ναός που οικοδομήθηκε στη θέση του σημερινού χτίστηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, καταστράφηκε όμως από πυρκαγιά το 404. Τον ξανάχτισε το 415 ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος B’ αλλά και πάλι κάηκε στη διάρκεια της στάσης του Νίκα (532).
Ο σημερινός ναός άρχισε να χτίζεται το 532 από τον Ιουστινιανό και οι σχετικές εργασίες τερματίστηκαν το 537. Αρχιτέκτονες ήταν ο Έλληνες Ανθέμιος από τις Τράλλεις και o Ισίδωρος από τη Μίλητο οι οποίοι, όπως αναφέρεται, είχαν εκατό πρωτομάστορες και κάθε πρωτομάστορας από εκατό εργάτες!
Στη διάρκεια της ιστορίας της η Αγίας Σοφίας έπαθε πολλές βλάβες αλλά επισκευάστηκε από τους μεταγενέστερους αυτοκράτορες.
Η μεγαλύτερη καταστροφή έγινε το 558, όταν έπεσε o τρούλος από μεγάλο σεισμό και προξένησε σημαντικές ζημιές. Ανοικοδομήθηκε από τον Ισίδωρο τον νεότερο, ανηψιό του Ισίδωρου του Μιλήσιου. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός την εγκαινίασε τότε για δεύτερη φορά.

Το ότι κτίζονταν ελληνικές -ορθοδοξες χριστιανικες- εκκλησιες σε αρχαια ερειπια (και οχι αφου κατεστρεφαν τους ναους, αυτο ειναι ψεμα), δηλώνει την συνεχεια και συναφεια του ελληνισμου με τον χριστιανισμό. Σε αντιθετη περίπτωση θα υπήρχε καταστροφή ολοσχερής και όχι εκ νεου δόμηση. Δυστυχως υπαρχει μεγαλη παραπληροφόρηση στο θεμα αυτο.
Συμφωνα και με μηχανικές μελέτες, επι παραδειγματι στην περιπτωση του Παρθενωνα, βοηθησαν οι πρωτοι Χριστιανοι να διατηρηθει σε αρίστη κατασταση ο Παρθενωνας και πολλα άλλα κατεστραμενα αρχαία μνημεία. Οι Τούρκοι, που θεωρουσαν μιαρό το να κανουν λατρευτικό χωρο, τον ναό των Ελλήνων, απλως τον μετέτρεψαν σε πυριτιδαποθήκη(αφου κατεστρεψαν πρώτα "μιαρά" αγάλματα γυμνα, που δεν επέτρεπε η θρησκεια τους να βλέπουν). Αυτο ειχε ως συνεπεια την μετεπειτα ανατιναξη του ναου, οταν υπέστη πολιορκια επι Μοροζινι το 1687.
Είναι μεγάλη απόδειξη, της συνεκτικότητας και συνεχείας του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, το γεγονός ότι ο Ναός της "του Θεού Σοφίας" στην Κωνσταντινούπολη, όχι μόνον κτίσθηκε από ελληνικά χέρια (Ανθέμιος και Ισίδωρος) αλλά πως ο ίδιος ο ναός που έκτισε ο Ιουστινιανός, εν πολλοίς οικοδομήθηκε με υλικά αρχαίων ελληνικών ναών για να αποτελέσει όχι μόνον τον Παρθενώνα του Χριστιανισμού, αλλά και το αιώνιο σύμβολο της Ελληνοχριστιανικής Συνειδήσεως.


Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας:

Οι Εθνικοί ήταν αυτοί που εξεγέρθηκαν και δεν πήγαν οι Χριστιανοί μια ωραία μέρα να τους κάψουν τον ναό (κάπως έτσι έγιναν και οι όποιες καταστροφές έγιναν αλλού). Υπήρχε σύγκρουση και μάλιστα εξ αιτίας των Εθνικών, δεν μπορούν να κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι κατέστρεψαν τον ναό τους, στον οποίο είχαν καταφύγει. Άλλο όμως είναι η καταστροφή του ναού, και άλλο των βιβλίων. Το ότι φυλάσσονταν βιβλία στον ναό, δεν σημαίνει ότι οι Χριστιανοί τα κατέστρεψαν.

Το 391 καταστράφηκε το Σαράπειο. Οι πηγές Ρουφίνου, Αφθόνιου και Ορόσιου επιτρέπουν εις τον Butler να συμπεράνει ότι τον Ε’ αιώνα δεν υπάρχει μεγάλη βιβλιοθήκη εις την Αλεξάνδρεια παρά μόνο όσα σώζονταν εις μοναστήρια, σε ιδιωτικές συλλογές και σε διδακτήρια.Είχε προλάβει φυσικά να τα καταστρέψει ο ειδωλολάτρης Καίσσαρας στον καιρό τής Κλεοπάτρας!

Ο Παύλος Ορόσιος έζησε κατά τον Ε’ αιώνα. Το 414 , νεότατος ακόμη, επισκέφτηκε την πόλη. Το αυτό μαρτυρούν 2 επιστολές του Αγίου Αυγουστίνου η μία προς τον Ιερώνυμο (LXVI,2) η δε άλλη προς τον τον Ευόδιο (CLXIX 13). Γράφει λοιπόν αυτολεξεί εις την «Παγκόσμιο Ιστορία» του: «Ο Καίσαρας έβαλε φωτιά στον βασιλικό στόλο ο οποίος βρίσκοντας εις την ξηράς την ακτή. Η φωτιά μεταδόθηκε και έκαψε 400.000 τόμων που φυλάσσονταν σε γειτονικό οίκημα. Και όμως υπάρχουν ακόμη και σήμερα εις τους ναούς βιβλιοθήκες τις οποίες είδα ως αυτόπτης. Αλλά επειδή λένε οι συγγραφείς ότι οι δικοί μας κένωσαν τις θήκες των βιβλίων (με την φωτιά), και αυτό είναι αληθέστατο, είναι ανάγκη να πούμε ότι μετά την πυρκαγιά λήφθηκε φροντίδα για την προμήθεια νέας συλλογής βιβλίων, εξ άμιλλας προς τον επιστημονικό ζήλο των αρχαίων, παρά να δεχθούμε ότι υπήρχε άλλη εκτός εκείνης των 400.000 τόμων, δηλαδή άλλη που θα έμενε ανέπαφη κατά την καταστροφή εκείνη» (Hist. Univ. VI 15).

Τον Στ’ αιώνα έχουμε την μαρτυρία του Αμμωνίου ο οποίος όχι μόνο αναφέρει την «μεγάλη βιβλιοθήκη» της Αλεξάνδρειας αλλά επί των ημερών του υπήρχαν 40 αντίγραφα των Αναλυτικών του Αριστοτέλη και 2 αντίγραφα των Κατηγοριών του. Μαθητής του Αμμωνίου αυτού υπήρξε ο Ιωάννης Φιλόπονος. Ο Βίκτωρ Nourisson επιμελητής της Δημαρχιακής βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας σε διάλεξή του στις 3 Μαρτίου του 1893 είπε ότι «μετά την άλωση του Σαραπείου από τον Θεόφιλο, η βιβλιοθήκη λεηλατήθηκε μεθοδικά και τα βιβλία στάλθηκαν στην Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Θεοδόσιος ο Β’ καταγίνονταν να καταρτίσει μεγάλη συλλογή βιβλίων» (bull. Ste Khed Geogr. VII serie Νο 10 p. 562). Άρα εφόσον πάρθηκαν τα βιβλία σε άλλες βιβλιοθήκες, τα βιβλία ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. Αντιθέτως, αν είναι αλήθεια το ότι λεηλατήθηκαν, δείχνει ότι η αξία τους εκτιμάτο, και δεν χάθηκαν, αλλά μεταφέρθηκαν αλλού.

Από τα παραπάνω, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι αυτοί που έκαψαν τα βιβλία τών φιλοσόφων, τών Χριστιανών, ακόμα και τη βιβλιοθήκη τής Αλεξανδρείας με τον ομόπιστό τους ειδωλολάτρη Καίσαρα, (που έκαψε 400.000 τόμους βιβλίων), ψευδώς κατηγορούν τους Χριστιανούς για τα δικά τους εγκλήματα.


Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Δημητριε σε καλησπεριζω..ειναι απο τις λιγες φορες στις οποιες βρισκω εναν αξιο συνομιλητη,που σεβεται και προσπαθει με ιστορικα επιχειρηματα να με αντικρουσει και χαιρομε γ αυτο ασχετα αν διαφωνουμε.
για να δουμε ομως..
Αν πραγματικά ο χριστιανισμός είχε τις ρίζες του στον Ελληνισμό τότε θα μας δίδασκαν στο σχολείο οι χριστιανοί καθηγητές την κοσμογονία του Ησιόδου και όχι την κοσμογονία των εβραίων. Θα είχαμε για προφήτες την Πυθία και του Έλληνες μάντεις, ο ραββίνος Τζεσουά θα αναφέρετο στους Νόμους του Σόλωνος/Λυκούργου και όχι στον νόμο του Μωϋσή. Θα έλεγε «δεν ήρθα να καταργήσω τους νόμους του Λυκούργου αλλά να τους συμπληρώσω», ενώ είπε «δεν ήρθα να καταργήσω τον νόμο του Μωϋσή αλλά να τον συμπληρώσω». Οι επίσημοι σοφοί μας θα ήταν ο Ηράκλειτος, ο Θαλής και όχι ο Σαούλ-Παύλος. Και ο Τζεσουά θα ήτο υιός του Διός και όχι του Ιεχωβά.

Άρα οι χριστιανοί προπαγανδιστές είναι φθηνοί δημαγωγοί και ψεύτες. Με τόσα οφθαλμοφανή ιουδαϊκά στοιχεία κάνουν του κόσμου τις αλχημείες για να αποδείξουν ότι η ιουδαϊκή αίρεση των ναζωραίων έχει ρίζα Ελληνική. Αυτό ονομάζεται εξαπάτηση του Ελληνικού λαού. Προδίδουν τον Ελληνισμό, και γίνονται 5η φάλαγγα του σιωνισμού στην Ελλάδα και από πάνω έχουν το θράσος να λένε ότι εμείς είμαστε πράκτορες του σιωνισμού.

Αν έχουμε λάθος στους χαρακτηρισμούς μας τότε να μας αποδείξουν το αντίθετο. Ας δημοσιεύσουν μια απόφαση που να λέει ότι τα Ελληνόπουλα από εδώ και πέρα θα διδάσκωνται και την Εθνική τους Θρησκεία και την χριστιανική, μιά που «ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του Ελληνισμού». Όχι, οι χριστιανοί δημαγωγοί δεν πρόκειται να πάρουν τέτοια απόφαση γιατί μισούν τον Ελληνισμό που είναι άρρηκτα δεμένος με την Εθνική μας Θρησκεία. Όχι μόνο διδάσκουν την εθνική θρησκεία των εβραίων στα ελληνόπουλα μέσω της Παλαιάς Διαθήκης αλλά ταυτοχρόνως απαγορεύουν την διδασκαλία της Εθνικής Θρησκείας των Ελλήνων.

Έτσι αποδεικνύουν οι χριστιανοί δημαγωγοί την συνέχεια Ελληνισμού-χριστιανισμού: διδάσκοντας την εβραϊκή θρησκεία στα ελληνόπουλα και απαγορεύοντας την ...Ελληνική!!!

Ανώνυμος είπε...

Συχνά ακούμε ότι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι βρισιές που έγραψαν οι πατέρες της εκκλησίας αναφέρονταν μόνο στους ειδωλολάτρες.
Κατ'αρχήν ωραία συμπεριφορά έστω και αν πρόκειτω για μη χριστιανούς.
Οι μη χριστιανοί δεν ήταν ειδωλολάτρες επειδή προσκυνούσαν είδωλα, τουλάχιστον όχι περισσότερο από του χριστιανούς που προσκυνάνε και φυλάνε εικόνες.

Όμως δείτε εδώ:


Mέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας (Ο Άγιος Βασίλης)
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων.» - Βασίλειος Καισαρείας, εις Προφήτην Ησαϊα 9.230.8
«Προσταγή: Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν.» - Βασίλειος ο Μέγας, (330-379 μ.Χ.) εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον 7.196.3

Ιωάννης Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως
«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης.» - Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.), εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν, Ομιλία ξς΄ 59.369.12 - 370.11

Ο Φιλοβαρβαρικός Ανθελληνισμός του Ι. Χρυσοστόμου
«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται.» - Ι. Χρυσόστομος εις Ιωάννην 59.31.33

Ο Χρυσόστομος με Εμπριστικές Δηλώσεις του Υπονόμευσε Αφανιστικά την Μεγάλη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη
«Τί λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί.» (Δαίμονες ηταν λοιπόν, κατά τον "σοφό" ιεράρχη, τα βιβλία της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και δαιμονικά ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!) - Ι. Χρυσόστομος, Λόγοι Κατά Ιουδαίων 48.851.38 έως 852.35

Ο Χρυσόστομος Απαγόρευσε τα Ελληνικά Ονόματα
«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων, (της Παλαιάς Διαθήκης).» - Ι. Χρυσόστομος, Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα (690) 641.65

Νεοκλης

Ανώνυμος είπε...

Για την Ελληνική Επανάσταση:
Δεν μπορουμε να δεχτούμε ως αληθινές και έγκυρες τις όποιες υπογραφές απο ομήρους Πατριάρχες, που κατω απο την επιβολή των Τούρκων "υπέγραψαν" τον αφορισμό της Επαναστάσεως.
Σαφώς και υπήρχαν αρκετοι, ακόμη και στον ελλαδικο χωρο, που τα "ειχαν καλά" με τους Τούρκους, είτε πολιτικοι είτε θρησκευτικοί άρχοντες. Αυτό δεν χαρακτηριζει τους παντες ομως..
Κατα άλλους μελετητές θα μπορούσε να εχει γίνει και σκοπίμως για να εμποδίσουν και να κατευνάσουν την περαιτέρω αποστολή δυνάμεων απο τον Σουλτάνο, καθότι πίστευαν πως οι Έλληνες, (έντονα θρησκευομενοι)θα "υπάκουαν" στις εντολές του Πατριάρχη.

Υπάρχουν πολλες πηγες και στοιχεια για αυτά τα θέματα με μεγαλη και πλουσια βιβλιογραφία. Ενδεικτικά:
•Νέα γενική ιστορία των Ελλήνων, Δ, Απέργη & ΣΙΑ Ο.Ε, τόμος 10ος Αθήνα 1975.
•Σπύρου Μελά: Ματωμένα ράσα, εκδόσεις Μπίρη, Αθήνα 1979.
•Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν «ΗΛΙΟΥ», Ιωάννου Πασσά, τ. Η’, Αθήνα 1975.
•Ιστορία Ελληνικού Έθνους, Κ, Παπαρρηγόπουλου, εκδόσεις Καρολίδου, Αθήνα.
•Νέα ελληνική εγκυκλοπαίδεια, εκδόσεις Χάρη Πάτση Ε.Π.Ε, τόμος 10ος Αθήνα 1967.
•Ιστορία του Ελληνικού Έθνους,τ. ΙΒ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1979.
•Ι, Φιλήμων, Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Ελληνικής Επαναστάσεως, Αθήνα 1959-61.
•Γενικό Επιτελείο Στρατού:Ευρετήριο πολεμικών γεγονότων του ελληνικού έθνους, Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, Αθήνα 1989.
•Ν,Διαμαντόπουλος-Α,Κυριαζόπουλος, Ελληνική ιστορία των νεότερων χρόνων ΟΕΔΒ 1980.
•Brewer David, The Greek war of independence, The Overlook Press 2001.
•Paroulakis Peter H, The Greeks: Their Struggle For Independence, Hellenic International Press 1984.

Να σου αναφερω ένα χαρακτηριστικό παραδειγμα για τον Αθανάσιο Διάκο που έχω ασχοληθεί σχολαστικά. Ζήτησε ο ίδιος απο τον τοπικό Τούρκο άρχοντα (βοεβόδας της Λιβαδειάς, Χασάν αγά) να του παραχωρήσει όπλα και χρήματα για να ξεκινήσει αγώνα κατα των επαναστατών στη Ρούμελη. Υπάρχει το έγγραφο καθως και αλλα εγγραφα και ειδοποιησεις προς τοπικους Καπεταναίους ότι "βρεθηκαν τα απαραιτητα και ξεκιναμε την απελευθέρωση Σαλώνων και Λιβαδειάς".

Με όλα αυτά, θέλω να τονίσω πως καποια ξενα κεντρα (Εβραϊκά για να το πω καθαρά) θέλουν τον διχασμό τον Ελλήνων και μεθοδεύουν το μίσος και τη διχόνοια. Δεν είναι παντα ολα οπως μας τα παρουσιαζουν. Μια εκτενης και εμπεριστατωμένη μελέτη, θα βγαλει τους Έλληνες απο πολλές παγίδες.

Νεοκλή, ελπίζω να μην έγινα κουραστικός με όλα αυτά, δεν θελω να αποδείξω κάτι, απλώς να επισημάνω πληροφοριες και στοιχεία.
Ζούμε πολυ δυσκολες στιγμες για το Έθνος και θα επρεπε να διωχθουν και να τιμωρηθουν πολλοι και πολιτικοι και θρησκευτικοι ηγετες (όπως ο τωρινος Ιερωνυμος) ως προδότες και ανθέλληνες.
Αυτό όμως δεν σημαινει πως μας φταιει ο Χριστιανισμός για τα δεινά στα οποία εχουμε βρεθει, απο την αρχαιοτητα εως σημερα.


Με φιλική εκτίμηση,
Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

Για τον Χριστό και την εκμεταλλευση του ονόματος του απο τους εβραιους:
Τα ίδια τα ευαγγέλια μας λένε, ότι «η σύλληψις εν γαστρί» της Μαριάμ, όπως της ανακοίνωσε ο άγγελος Γαβριήλ, έγινε με το Άγιο Πνεύμα («κατά Λουκάν», α΄ 26-41). Ο Ιωσήφ δεν έπαιξε κανένα ρόλο σ΄ αυτήν την εγκυμοσύνη, όλη η παρατιθέμενη γενεαλογία των ανδρών «προγόνων» του Ιησού δεν έχει κανένα νόημα...

Φυσικά έχουν επηρεαστει πολλοί Χριστιανοί απο αυτό, αλλά μιλάμε για Θεό, όχι για άνθρωπο και για ανθρώπινο σόι! Και κακώς καποιοι "θρησκευτικοί ηγετες" δεν το ξεκαθαρίζουν αυτό.
Επίσης όλοι οι μαθητές του (πλην του Ιούδα) είχαν ελληνικά ονόματα και μιλούσαν ελληνικά, όπως και όλη η Γαλιλαία (επισημη γώσσα η ελληνική). Ακόμη και ο αριθμός των μαθητών του 12, δεν είναι τυχαίος!

Δημήτριος Μπόπης

Ανώνυμος είπε...

Να πω Νεοκλή, επίσης, οτι εχεις απόλυτο δίκιο στα σχολεία δεν διδάσκεται καν το ελληνικό πνεύμα, ούτε η αρχαιοελληνική μας γλώσσα. Δεν δίδεται η αυθεντική ελληνική παιδεία. Είναι ανύπαρκτα όλα αυτα στα σχολεία, δεν είναι τυχαίο.
Όπως και τα θρησκευτικά, δεν ειναι προσέγγιση αυτή του λόγου του Θεού, υπάρχει επιτηδευμένη και έντεχνη αλλοιωση.

Μην ξεχνάμε πως ακομη και σήμερα διδασκουν (άκουσον ακουσον) για τους Ινδοευρωπαιους και την ανυπαρκτη γλώσσα τους. Μας λενε οτι προερχομαστε απο αυτους...
Σε ολα αυτα εχουν βαλει το χερι τους οι Σιωνιστες.

Ελπίζω πάντως και εύχομαι σύντομα να απελευθερωθεί η Ελλάδα, απο τα σιωνιστικά αγκάθια και εχω ελπίδα στους νεους που ψαχνονται και μελετουν την αρχαία Ελλάδα και την ιστορία μας.


Μην σε ταλαιπωρώ, όμως, με μεγαλες αναρτήσεις και σχολιασμούς. Νομίζω στη βάση, καταλαβαινόμαστε και αυτό εχει σημασία.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και καλή δύναμη, γιατί υπάρχει αγώνας μπροστά και οι Μυρμιδόνες (ως επίλεκτο σώμα-πεζοναύτες της εποχής) θα πρεπει να είναι "μπροστάρηδες"!


Έρρωσο και ευδαιμόνει,
Δημήτριος Μπόπης