₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Κόντρα Αρχιεπίσκοπου-Αθανάσιου για φορολογία Εκκλησίας

Αποστάσεις από την απροθυμία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β να πληρώσει η Εκκλησία τις οφειλές που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι τις οφείλει, κράτησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος Β. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Άγιος Λεμεσού αφού είπε πως η Εκκλησία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε δηλώσεις και ενέργειες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, σημείωσε ότι εάν πράγματι οφείλουν λεφτά στο κράτος θα πρέπει να πληρώσουν. Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ίδιος δεν ήταν στην Επιτροπή που απασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ακόμα και αν δεν οφείλει στο κράτος βάσει του νόμου, τότε μπορεί (η Εκκλησία) να χειριστεί το ίδιο θέμα διακριτικά, όπως η ίδια κρίνει ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει ο λαός μας με την οικονομική κρίση.
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού έστρεψε τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας πως δεν πρέπει και η κυβέρνηση να παραπλανεί το λαό, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει, καθώς πληρώνει.
Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον η Μητρόπολη Λεμεσού αρνείται ή όχι τη φορολόγηση των κεφαλαιουχικών της κερδών ο Αθανάσιος είπε ότι όταν πωλούν κάποια κτηματική περιουσία, καταβάλλουν κανονικά όλους τους φόρους τους. «Εμείς δεν έχουμε επιχειρήσεις που μας αποφέρουν κέρδη, δεν έχουμε ξενοδοχεία και εργοστάσια, δεν έχουμε επενδύσεις για αυτό και τα οικονομικά μας είναι χάλια. Έχουμε ένα ακίνητο από το οποίο παίρνουμε κάποια ενοίκια, από δωρεές ανθρώπων που αγαπούν την Εκκλησία και από πώληση κάποιων τεμαχίων γης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: