₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Ανασκόπηση των κυριότερων γεγονότων του 2009 στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα


Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009



***Δωρεά ενός εκατ, δολαρίων στο Ελληνικό Κολλέγιο από τη New York Life Insurance για τη δημιουργία Κέντρου Μελέτης του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας στο HC/HC. Η δωρεά αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρίας να αποζημιώσει τους Ελληνες ασφαλισμένους της από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.



*** Απονομή ετήσιων υποτροφιών του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων σε ομογενείς φοιτητές.

***Ο διάκονος Jason Roll αναλαμβάνει νέος διευθυντής του Ιονικού Χωριού.



***Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρίσταται στην ορκωμοσία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και συμμετέχει σε παναμερικανική προσευχή στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.



*** Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απονέμει το Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, την υψίστη τιμητική διάκριση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στον υπουργό Οικονομικών του Ιλλινόι, Αλέξη Γιαννούλια και την επιχειρηματία Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη.



*** Συμπόσιο με θέμα «Charter Schools: Επιτεύγματα, διαπιστώσεις και προοπτικές, 10 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας τους» από την Επιτροπή Παιδείας του Σ.Α.Ε Αμερικής και το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Αρχιμήδειο Ακαδημία στη Φλόριντα.



*** Ιδρύεται Πατριαρχική Χορωδία Νέων της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου



*** Τρίτη Ετήσια εκδήλωση μνήμης ολοκαυτώματος από το Σύλλογο Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες».



*** Εγκαινιάζεται το Hellenos House, η πρώτη κατοικία κατοικία Ορθοδόξων Χριστιανών με προσαρμοστικά προβλήματα που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη, στη Wantagh του Λονγκ Αιλαντ.



*** Αρχίζουν οι πανομογενειακές συνελεύσεις για την παρέλαση.



ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ



*** Ετήσιες εκδηλώσεις για την εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων – Απονομή των βραβείων «Αριστείας των Τριών Ιεραρχών» στους αριστούχους των εξετάσεων Regents



* **Ιδρύεται Πειραματική Θεατρική Ομάδα Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.



*** Η «Ηγεσία των 100» (Leadership 100) γιορτάζει τα 25 χρόνια της και τιμά με το βραβείο «Archbishop Iakovos Leadership 100 Award for Excellence» τα ιδρυτικά της μέλη, Αρθουρ Αντον, Αντριου Αθενς, Γεώργιο Chimples, Πίτερ Ντίον, Μάικλ Τζαχάρη και, μετά θάνατον, τους Τόμας Αθενς και Γιώργο Κοκάλη, στο ετήσιο συνέδριο της στο Πουέρτο Ρίκο.



*** Δωρεά 2 εκατ, δολαρίων από το Ιδρυμα Οικογένειας Τζαχάρη στο Πανεπιστήμιο Fordham για τη δημιουργία «Εδρας Αρχιεπισκόπου Δημητρίου Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού».



*** Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ομόφωνα επικυρώνει την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πνευματικού Δικαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ, με την οποία τίθεται σε αργία ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Καράμπης.



*** Σε ηλικία 81 ετών πεθαίνει ο βετεράνος Κύπριος διπλωμάτης Κωνσταντίνος Μουσιούττας.



ΜΑΡΤΙΟΣ



*** Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιάννης Βαληνάκης παρίσταται στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.



***Τη διεύθυνση του Γραφείου Εκκλησίας και Κοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος, Επίσκοπος Τρωάδος Σάββας.



*** Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Κουφαλλάκης διορίζεται νέος διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια.



*** Ο Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής» τιμά τον παλαίμαχο δάσκαλο Κωνσταντίνο Παρθένη και προσφέρει δωρεές 15,000 δολαρίων στα σχολεία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ρόσλυν και Αγίου Δημητρίου Αστόριας. «Mις Χίος 2009» αναδεικνύεται η μαθήτρια Ιβάνα Εξάρχου.



*** Η Χιακή Ομοσπονδία ανακοινώνει την απονομή του Ομήρειου Βραβείου στην Εκκλησία της Ελλάδος και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.



*** Ο ΥΕΘΑ της Ελλάδας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Οικονομικών του Ιλλινόι Αλέξης Γιαννούλιας και Τόνυ Ορλάντο θα είναι οι τελετάρχες της παρέλασης στις 26 Απριλίου.



***Η Κατερίνα Βίσνικ – Τριανταφύλλου είναι η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2009».



*** Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στο Λευκό Οίκο για την δεξίωση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προς τιμήν της ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Συναντάται με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον.



*** Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρίσταται στην ετήσια εκδήλωση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλουμπεργκ για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.





ΑΠΡΙΛΙΟΣ



*** Σε ηλικία 63 ετών πεθαίνει ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Ντρέξελ στη Φιλαδέλφεια, Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.



*** Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Νομαρχία Τρικάλων τιμώμενες περιοχές της 18ης Διεθνούς Εκθεσης “Hermes Expo” στο Atlantic City.



*** Η Ομογένεια εορτάζει το Πάσχα



*** Με τη συμμετοχή 25 και πλέον χορευτικών τμημάτων πραγματοποιείται το πρώτο φεστιβάλ χορού στην Πλατεία Αθηνών, την παραμονή της παρέλασης



*** Διεξάγεται το 37ο ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής στη Νέα Υόρκη. Επανεκλέγεται πρόεδρος ο κ. Πανίκος Παπανικολάου.



*** Δυναμική παρουσία του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης στην ετήσια Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας



ΜΑΙΟΣ



*** O Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης απονέμει το πρώτο «Μέγα Βραβείο Γεωργίου Παπανικολάου» στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδος, Δημήτρη Αβραμόπουλο.



*** Διαλέξεις του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στην Νέα Υόρκη.



*** Η Alma Bank εγκαινιάζει το νέο της υποκατάστημα στο Μπέισαϊντ του Κουίνς (γωνία Northern & Bell Blvd).



*** Κληρικολαϊκή Συνέλευση Ι.Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης – Τιμή στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο από τον Μητροπολίτη Ευάγγελο και τους κληρικούς της Μητρόπολης.



*** 14ος Μαραθώνιος Αγάπης του Ronald McDonald House



*** Κληρικολαϊκή Συνέλευση Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας στο Brookville.



*** Η ΠΣΕΚΑ τιμά την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον στο 25ο ετήσιο συνέδριό της στην Ουάσιγκτον.



*** Στη Νέα Υόρκη ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για την ετήσια γιορτή του Θρύλου και για φιλικό με ομάδα Ελληνοαμερικανών βετεράνων



*** Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου η τελετή αποφοίτησης στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College. Ομιλητής ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Σαρμπάνης.



*** Ο Ελληνισμός «αποχαιρετά» τον δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαντωνίου.



ΙΟΥΝΙΟΣ



*** Ο Κυβερνήτης της Νέας Ιερσέης Τζον Κορζάιν υπογράφει το διάταγμα για τη δημιουργία πολιτειακής Διεύθυνσης Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς



*** Ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες η προβολή της ταινίας “My Life in Ruins” – “Ερωτας αλά Ελληνικά”, με τη Νία Βαρντάλος και τον Αλέξη Γεωργούλη.



*** Η Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής γιορτάζει τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της.



*** Σε ηλικία 56 ετών φεύγει από τη ζωή η Βαρβάρα Παπιγκιώτη, στέλεχος και ψυχή της Παμμακεδονικής Ένωσης.



*** Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών διοργάνωνει τη δεύτερη εκδήλωση για τα Ελληνικά Γράμματα και τον Πολιτισμό στο Καπιτώλιο.



*** Εαρινή συναυλία της Αρχιεπισκοπικής Μητροπολιτικής Χορωδίας Νέων στο «Sotheby’s» στο Μανχάτταν,



*** Η «γιαγιά του Πόντου» Ευθυμία – Σανό Χάλο και η κόρη της, γνωστή συγγραφέας, Θία Χάλο, ορκίζονται Ελληνίδες υπήκοοι από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος Αγη Μπαλτά, σε συγκινητική τελετή στο Γενικό Προξενείο.



*** Το 36ο συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Φώτης Γκαλίτσης. Τιμώμενος στο επίσημο δείπνο ο ομοσπονδιακός βουλευτής της Φλόριντα, Γκας Μπιλιράκης.



*** Ξεκινούν οι «ελληνικές βραδιές» στην Πλατεία Αθηνών



*** Καταγγελίες της παράταξης «Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση» του Ντίνου Ράλλη – Παραιτήσεις μελών της αντιπολίτευσης από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας



*** Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρουσιάζει τα νέα βιβλία «Τα Ελληνικά μου» που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τους μαθητές της πρώτης τάξης των ελληνοαμερικανικών σχολείων. Τη συγγραφική επιμέλεια είχε ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, το κόστος της έκδοσης ανέλαβε το Ταμείο «FAITH»



ΙΟΥΛΙΟΣ



* Με επιτυχία πραγματοποιείται στην Κύπρο το ετήσιο σεμινάριο εκπαιδευτικών του Γραφείο Εκπαίδευσης της Ι. Αρχιεπισκοπής.



* Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης απαντά στις κατηγορίες της «Ελληνοαμερικανικής Αναγέννησης» -



*** Ο Νίκος Καρακώστας εκλέγεται Υπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ στο 87ο συνέδριο της οργάνωσης στο Σαν Φρανσίσκο.



*** Η Νίνα Γκατζούλη επανεκλέγεται ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής στο 63ο συνέδριο της οργάνωσης στο Λιτόχωρο.



*** Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου οι εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Υόρκη για την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.



*** Ο Αλέξης Γιαννούλιας ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη Γερουσία.



*** Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της μνήμης της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή που φέρει το όνομά της στην Αστόρια. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσωπεί ο Επίσκοπος Σινώπης Αθηναγόρας. Ανήμερα της εορτής στην Ιερά Μονή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.





*** Στην Κρήτη και την Αλεξάνδρεια–εν πλω- το 41ο συνέδριο της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής. Νέος πρόεδρος εκλέγεται ο Θεόδωρος Μανουσάκης. Η Παγκρητική γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της.





ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ



*** Το 3ο συνέδριο των Δωδεκανησίων της Διασποράς πραγματοποιείται στη Ρόδο



*** Με λαμπρότητα εορτάζεται ο Δεκαπενταύγουστος στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά του Νέου Κόσμου.



*** Ημερίδα του Συλλόγου Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες» για το «Κοινό των Μαγνήτων» στο Βόλο.



*** Το 33ο συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής διεξάγεται στην Καλαμάτα.



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ



*** Θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας στην Wantagh του Λονγκ Αιλαντ από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.



*** Συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, η Σύνοδος Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων Αμερικής, -SCOBA- στη Νέα Υόρκη.



*** Την 10η επέτειο στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής γιορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Ανήμερα της επετείου, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, προεξάρχει πανηγυρικής δοξολογίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος



*** Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του Ελση, επισκέπτονται τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.



*** Η κ. Ελση Χριστόφια επισκέπτεται το Ημερήσιο Σχολείο «Ουίλλιαμ Σπυρόπουλος» του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου και τον Οίκο Ευγηρίας «Αγιος Μιχαήλ».



*** Το Airbus 340-300 “Ολυμπία” εκτελεί το τελευταίο δρομολόγιο της απευθείας πτήσης (412) της Ολυμπιακής από το αεροδρόμιο Κέννεντυ προς την Αθήνα. Συγκίνηση και αγανάκτηση στην ομογένεια. Ξεχασμένοι από το ελληνικό δημόσιο οι 51 υπάλληλοι των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» στις ΗΠΑ.



*** Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.



*** Το δεύτερο υποκατάστημά της στην Αστόρια εγκαινιάζει η ALMA BANK στη συμβολή της 29ης Οδού με τη Λεωφόρο Ντίτμαρς.





*** Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας απονέμει το Βραβείο «Δικαιοσύνη για την Κύπρο» στον πρώην κυβερνήτη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Χαμπή Νικολάου.







ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ



*** Ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος αναλαμβάνει καθήκοντα Πρωτοσύγκελου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.



*** Ο Μίμης Πλέσσας στη Νέα Υόρκη για δυο συναυλίες στο πλαίσιο του Ελληνικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ στο Κουίνς.



*** Για τα 30 χρόνια προσφοράς της τίμησε το Ιδρυμα “Ronald McDonald House” την υπεύθυνη του Ελληνικού του Τμήματος, Νίκη Σιδέρη.



*** Στο Μόντρεαλ το 19ο διετές συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ- Καναδά. Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Μολοχίδης.



*** Στο Λας Βέγκας το συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Επανεκλογή Δημήτρη Φίλιου στην ηγεσία της Π.Ο.Α.



*** Την έναρξη ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου με τους φορείς της οργανωμένης Ομογένειας για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας και Παιδείας στις Η.Π.Α προαναγγέλλει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη.



*** Ιδρυτικό συνέδριο Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Ιερσέης – Πρώτος πρόεδρος ο κ. Τάσσος Ευστρατιάδης



*** Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου το 7ο Οικολογικό Συνέδριο για τον Ποταμό Μισσισιπή στη Νέα Ορλεάνη.



*** Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νέα Υόρκη. Επισκέψεις σε Μέρρικ, Αστόρια και Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν. Τιμητική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Fordham. Επίσκεψη στη Συναγωγή του East Park.



*** «Tribute to Peacemakers» από την Αρχιεπισκοπική Μητροπολιτική Χορωδία Νέων για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στο Lincoln Center.



ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ





*** Χειροθεσία νέων Αρχόντων του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν. Στη διάρκεια του επίσημου δείπνου του Τάγματος τιμήθηκε με το «Αθηναγόρειο Βραβείο» ο διοικητής των Αρχόντων, Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης



*** Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο- στην Ουάσιγκτον. Συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την ΥΠΕΞ Χίλαρυ Κλίντον, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρηντ και διαλέξεις στο Brookings Institution και το Georgetown University.



*** Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών Γεώργιος Παπαναστασίου και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Δίγλωσσης Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ελένη Σκούρτου, ομιλητές στο ετήσιο Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Γραφείου Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.



*** Απονομή πιστοποιητικών Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας σε 147 επιτυχόντες, από το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο.



*** Στον Δημήτριο Κωσταρά απονέμει η Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το ετήσιο «Οδύσσειο Βραβείο» της.



*** Στον επιχειρηματία και Αρχοντα Χρήστο Σπυρόπουλο το ετήσιο βραβείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ» του Οίκου Ευγηρίας Αγιος Μιχαήλ.



*** Ο Σύλλογος Αθηναίων ανακηρύσσει και επίσημα επίτιμο πρόεδρό του τον ιδρυτή της Πλατείας Αθηνών Δημοσθένη Συντήλα. – Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Πλατείας – Οικονομική εκστρατεία.



*** Η Βέφα Αλεξιάδου στον εορτασμό της 65ης επετείου της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου



*** Αγιασμός στο νέο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας και Πηνελόπη Ζάνγκα» της Κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.



*** Για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στο ετήσιο Γεύμα των Ευχαριστιών του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων στην Αστόρια



ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ







*** Η υπουργός Οικονομίας της Ελλάδος Λούκα Κατσέλη στη Νέα Υόρκη για το 11ο Capital Link Forum.



*** Στις Η.Π.Α. ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος – Συναντήσεις με Κρητικούς Νέας Υόρκης,



*** Εγκαινιάζεται από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος Παύλο Γερουλάνο η έκθεση «Οι καταβολές του Ελ Γκρέκο: η ζωγραφική εικόνων στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη» στο Πολιτιστικό Ιδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» της Νέας Υόρκης.



*** Τα 75χρονά του γιορτάζει ο Ηπειρωτικός Σύλλογος «Αναγέννηση – Σουλιώτισσες».



*** Επίσημη παρουσίαση του λευκώματος «Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Η Πρώτη Δεκαετία: 1999-2009» του φωτογράφου Δημήτρη Πανάγου στη Νέα Υόρκη.



*** Με λαμπρότητα τελούνται τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού στο Whitestone. Απονομή μεταλλίων από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στους μεγάλους δωρητές.



*** Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο Αρχιεπισκοπικής Μητροπολιτικής Χορωδίας Νέων.



*** Κινητοποίηση της Ομογένειας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά τη συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS. Σε διαβήματα θα προβεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ανακοινώσεις υπέρ του Πατριαρχείου εξέδωσαν –μεταξύ άλλων- το ΣΑΕ ΗΠΑ, η ΑΧΕΠΑ και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: