₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

.Η Ολυμπία Δουκάκη στην Αθήνα


Η φημισμένη ηθοποιός του θέατρου και του κινηματογράφου, Ολυμπία Δουκάκη, βρίσκεται στη χώρα μας, καλεσμένη του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και της Σχολής Δραματικής Τέχνης της Μιμής Ντενίση.
Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, παράλληλα με την υποκριτική, ασχολείται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εχθές βράδυ, έδωσε διάλεξη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με θέμα την ιστορία μίας γυναίκας.
Η 79χρονη -ελληνικής καταγωγής- ηθοποιός, ένεκα της καταγωγής της από την Μάνη και την Μυτιλήνη, είναι ταυτοχρόνως ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, καθηγήτρια υποκριτικής στο Παν/μιο της Κολούμπια και ακτιβίστρια, ως μέλος πολλών οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Θέλω να ξεύρω για τον πολιτισμό της Ελλάδος, να πάω στο θέατρο, στα μουσεία, γιατί δεν την ξεύρω καθόλου...», είπε με σπασμένα ελληνικά, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία της να γνωρίσει καλύτερα τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: