₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Ανασυντάσσεται η “Πλατφόρμα του ΝΑΙ”

Πέραν από την κυβερνητική προεργασία και τις ίδιες τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ, προετοιμάζεται και το ευρύτερο κοινωνικό κλίμα για “καλλιέργεια κουλτούρας λύσης” και κτίζεται μια νέα περιρρέουσα ατμόσφαιρα όπου οι Ελληνοκύπριοι θα υποστούν το χειρότερο είδος πνευματικής τρομοκρατίας. Αυτό περιλαμβάνει συνεχή καλλιέργεια ενοχών (περίπτωση «έξι ωρών» στο Τζιάος) για ευκολότερη ανοχή της επιβολής του συνομοσπονδιακού εκτρώματος, το οποίο (όπως αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της στημένης αποχώρησης Τσιελεπή) οικοδομείται στα θεμέλια του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν. Ταυτόχρονα, έχουν στοχοποιηθεί πολιτικοί και δημοσιογράφοι, σύμφωνα με έγγραφα της UNFICYP που έχουν διαρρεύσει, ενώ καταβάλλονται οργανωμένες προσπάθειες συντονισμού των διζωνικών-διχοτομικών δυνάμεων και χειραγώγησης των ΜΜΕ. Το γνωστό πλέον φαγοπότι Ντάουνερ-Δρουσιώτη, με καλεσμένους πλειάδα “επαναπροσεγγιστές” δημοσιογράφους, μας δίνει έντονα το στίγμα του τι προετοιμάζεται σε υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου.




Την ίδια στιγμή χρειάζεται και η προετοιμασία της λαϊκής μάζας, και την ατζέντα φαίνεται πως την θέτουν οι εξωκοινοβουλευτικοί ΕΔΗ οι οποίοι και ρυμουλκούν ιδεολογικά την κυβέρνηση, αφού υποβάλλουν πως «είναι απαραίτητο η επίσημη Πολιτεία με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο να προετοιμάσει την κοινωνία για τη λύση» ['Πολίτης' 19/10/2009, Χρ.Νεοκλέους]. Γνωρίζουμε πως το ΑΚΕΛ φέρεται να έχει θέσει σε λειτουργία τους μηχανισμούς του κόμματος, με τις πληροφορίες να μιλάνε για διοργάνωση ακτίβ από μικρές κομματικές ομάδες της υπαίθρου μέχρι και τις πιο μεγάλες στα αστικά κέντρα. Σκοπός του κυβερνώντος κόμματος φέρεται να είναι η «πλύση εγκεφάλου» των μεσαίων και κατώτερων στελεχών, τα οποία είναι σε πλεονεκτική θέση να πείσουν άλλους οπαδούς σε επίπεδο βάσης, ούτως να διασφαλιστεί το «ΝΑΙ» των ΑΚΕΛικών στο επικείμενο σχέδιο διευθέτησης του κυπριακού ['Το Κυπριακό Ποντίκι' 30/10/2009].



Σύμφωνα με τον ‘Πολίτη’ [12/11/2009] έχει ιδρυθεί στην Λεμεσό μια «υπερκομματική κίνηση πολιτών για στήριξη των διεργασιών ομοσπονδιακής λύσης» και που ονομάζεται “Κίνηση για Λύση-Επανένωση-Ειρήνη”. Άρα άρχισαν τα όργανα! Ενώ οι συνομιλίες ακόμη συνεχίζονται και υποτίθεται πως τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ξεκίνησε η προετοιμασία για παρεμβάσεις στις λαϊκές μάζες μέσω των γνωστών ποικιλώνυμων “Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων”, “Πλατφόρμων”, “Κινήσεων”, “Πρωτοβουλιών” κλπ. Το σκηνικό θυμίζει έντονα τους μήνες πριν από το Δημοψήφισμα του Απριλίου 2004 για το Σχέδιο Ανάν, τότε που, όπως έχει πιστοποιηθεί και δικαστικά, η UNOPS χρηματοδότησε το ΝΑΙ.



Ας αντιληφθούμε όλοι όσοι αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό και την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία πως οι αμετανόητοι οπαδοί της νομιμοποίησης του Αττίλα έχουν από καιρό αρχίσει την ανασύνταξη δυνάμεων, και για τούτο ξεκίνησε η επιστράτευση “προσωπικοτήτων”. Πρώτοι και καλύτεροι φιγουράρουν στη νέα “αυτόνομη” Κίνηση ο προερχόμενος από το ΑΚΕΛ Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου και ο γνωστός επιχειρηματίας Άκης Λόρδος. Ο τελευταίος, που ενώ στις 08 Μαρτίου 2002 είχε καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφυγή εναντίον της Τουρκίας για απώλεια χρήσης της περιουσίας του και ειρηνικής απόλαυσης της ['Φιλελεύθερος' 09/03/2002], τα τελευταία χρόνια είναι από τους μεγαλύτερους κήρυκες της υποταγής στην διζωνική διχοτόμηση.



Οι Κύπριοι πατριωτες δεν πρέπει να αφήσουν την “Πλατφόρμα του ΝΑΙ” να δράσει ανενόχλητη, δηλητηριάζοντας το κλίμα υπέρ της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβολής του διζωνικού νεοφασισμού. Είναι καιρός να οργανωθούν λαϊκές ομάδες και πρωτοβουλίες, και αυτόνομες αλλά και στα πλαίσια των βάσεων των κομμάτων, ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση προς τις πολιτικές ηγεσίες αφ’ενώς να απορρίψουν το περιεχόμενου του υπό εκκόλαψην ρατσιστικού σχεδίου, αφ’ετέρου να προετοιμαστούν για την μάχη καταψήφισής του αν και όταν τεθεί σε δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: