₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ Ελληνόφωνοι από την Κάτω Ιταλία στο Δήμο.

Αποστολή από 44 άτομα από τις Ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας επισκέφτηκαν τη Λευκάδα με επί κεφαλής τον Antonio Anchora Παγκόσμιο Πρέσβη του Ελληνισμού (Αmbassador of Hellenism in the Word).




Την αποστολή υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Απολλωνίων ο δήμαρχος Γιώργος Λογοθέτης όπου και συζητήθηκε η πρόταση όπως στις εκδηλώσεις του 2010 ο Δήμος Απολλωνίων να τιμήσει τους Ελληνόφωνους της Κάτω Ιταλίας στις περιοχές Grekosalentia και Kalabria.

Στην συνάντηση πήρε μέρος και ο κ. Γιάννης Κουτσανδρέας εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου (Νέα Λιόσια) που έχει αδελφοποιηθεί με τον Ελληνόφωνο Δήμο Κοριλιάνο στην Απουλία και ο Νίκος Σουρέλης από τον Σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ στα Γιάννενα. Από το Δήμο Απολλωνίων πήρε μέρος ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Ρομποτής από το Αθάνι και επίσης Αθανίτης ερευνητής Σπύρος Μπογόρδος που έχει κάνει έργο ζωής του την μελέτη για τους ελληνόφωνους από την Καλαβρία που από την Κάτω Ιταλία μετοίκησαν και ίδρυσαν το χωριό του το Αθάνι.

Κοινή πρόταση όλων ήταν να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας που έχουν αδελφοποιηθεί με Ελληνόφωνους Δήμους της Κάτω Ιταλίας και μαζί να προγραμματιστούν οι εκδηλώσεις στη Βασιλική και ολόκληρο το νησί της Λευκάδας το 2010. Πρόκειται για ιστορικής σημασίας εκδηλώσεις αφού για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί τέτοια σύναξη στην Ελλάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας,
πως μπορουμε να ενημερωνομαστε τακτικα για αυτες τις δραστηριοτητες?

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε επικοινωνια με πολλες ελληνικες κοινοτητες και ελληνοφωνες περιοχες γ αυτο θα προσπαθησουμε να σας ενημερωνουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα μεσω facebook και μεσω tou blog.
Για οποιαδηποτε αλλη απορια ειμαστε στην διαθεση σας.
Ευχαριστω.