₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Mια ακόμη εβραϊκή συνομωσία…


Μετά την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα με το κωδικό όνομα Χυμένο Μολύβι, η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε μερικό εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Παράλληλα οι βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις Διεθνής Αμνηστία και War on Want άρχισαν να προωθούν το βιβλίο του αντι-ισραηλινού αρθρογράφου Μ Γουάιτ, με τίτλο «Ισραηλινό απαρτχάιντ: οδηγός για αρχάριους». Η ομοσπονδία των εργατικών συνδικάτων στο ετήσιο συνέδριο της απηύθυνε έκκληση για μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων καθώς και για ολοκληρωτικό εμπάργκο όπλων.
Στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, βρετανική εφημερίδα κλιμάκωσε την καμπάνια της εναντίον του εβραϊκού κράτους, σε βαθμό που στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας εμφανίζονται καθημερινά τουλάχιστον ένα ή δύο πολεμικά σχόλια σε βάρος του Ισραήλ. Αλλά και μεγάλο βρετανικό κανάλι συνεχίζει να εξασκεί τη μεγάλη του επιρροή στη βρετανική κοινή γνώμη ξεπλένοντας τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος που κυριαρχούν στην Μέση Ανατολή. Στο σάιτ του, για παράδειγμα, παρουσιάζεται ένα προφίλ της Χαμάς χωρίς καμία αναφορά στο μέγα μίσος της οργάνωσης προς τους Εβραίους ή στην εμμονή της σε λογικές του τύπου των Πρωτοκόλλων της Σιών που βλέπουν παντού παγκόσμιες εβραϊκές συνωμοσίες.
Προκαλεί ως εκ τούτου κατάπληξη το γεγονός ότι τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και το πολιτικό κατεστημένο της Βρετανίας φέρονται τρομοκρατημένα από την ισχύ μιας μυστικής σπείρας σιωνιστικών λόμπι που έχουν εξαφανίσει κάθε κριτική προσέγγιση για το Ισραήλ από τον δημόσιο χώρο της Βρετανίας.
Αυτές οι κατηγορίες βγήκαν στον αέρα σε ένα ντοκιμαντέρ - ορόσημο με τίτλο «Το Ισραηλινό Λόμπι στη Βρετανία» στο Κανάλι 4. Πρόκειται για το ίδιο κανάλι που φιλοξένησε μια 7λεπτη προπαγάνδα του Ιρανού προέδρου που αρνούνταν το Ολοκαύτωμα πέρυσι τα Χριστούγεννα.
Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, ο αρθρογράφος της D M, Π. Όμπορν και ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Τ. Τζόουνς έγραψαν για το ντοκιμαντέρ τους σε βρετανική εφημεριδα. Και οι δύο αρνούνται κατηγορηματικά ότι προωθούν θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά αυτό φαίνεται καθαρά μέσα από την εξήγηση που οι ίδιοι παρέχουν για το πώς γεννήθηκαν οι υποψίες τους ότι κάτι σκοτεινό συμβαίνει στους διαδρόμους της βρετανικής εξουσίας.
Όλα αποκαλύφθηκαν, λένε στους αναγνώστες, με την ομιλία του ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος σε δείπνο της οργάνωσης Συντηρητικοί Φίλοι του Ισραήλ στις αρχές του 2009.
«Το κυρίαρχο γεγονός των τελευταίων 12 μηνών είναι η ισραηλινή εισβολή στη Γάζα», γράφουν. «Σοκαριστήκαμε από το γεγονός ότι ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος δεν έκανε καμία αναφορά στη μαζική καταστροφή που προκάλεσε, στους 1370 νεκρούς που είχε ως συνέπεια, και τελικά ούτε καν στην ίδια την εισβολή. Μάλιστα ο πιθανός μελλοντικός μας πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να επιδοκιμάσει το ισραηλινό κράτος γιατί ‘αγωνίζεται για να προστατέψει αθώες ζωές’. Και δεν αστειευόταν».
Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αλλά οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ πραγματικά πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε αποδίδει στο Ισραήλ κάτι διαφορετικό από καταδικαστέα κίνητρα πρέπει ή να έχει πληρωθεί για να κάνει, ή να έχει πέσει θύμα εκφοβισμού.
Και αν αυτό φαίνεται γνωστό, όντως είναι. Οι Όμπορν και Τζόουνς έφτιαξαν ένα μεγάλο φυλλάδιο συνοδευτικό του ντοκιμαντέρ, όπου αναγνωρίζουν ότι πηγή έμπνευσής τους στάθηκαν οι John M. και Stephen W, συγγραφείς του βιβλίου «Το Ισραηλινό Λόμπι στην Εξωτερική Πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών» - άλλη μια θεωρία συνωμοσίας που εντοπίζει, υποτίθεται, την κακοήθη σιωνιστική επιρροή στις ΗΠΑ.
Αλλά αν οι John M και Stephen W ένιωσαν τουλάχιστον την ανάγκη να επενδύσουν την πολεμική τους με ψευτοακαδημαϊκό περιτύλιγμα, ο ερασιτεχνισμός του βρετανικού ντοκιμαντέρ είναι εκπληκτικός. Παρακολουθούμε μια επίμονη επιβολή του Άστρου του Δαβίδ πάνω στη βρετανική σημαία που, σε συνδυασμό με την μελαγχολική μουσική του βάθους, έχει στόχο να προετοιμάσει τους ακροατές για τις μεγάλες αποκαλύψεις. Μόνο που οι αποκαλύψεις αυτές δεν έρχονται ποτέ.
Όπως προκύπτει από τη συνέχεια του ντοκιμαντέρ, οι υποτιθέμενοι κρυφοί Εβραίοι δωρητές είναι πασίγνωστοι και προωθούν την υπόθεσή τους σύμφωνα με τον νόμο. Ένας απ' αυτούς, ο Π. Ζ, δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Britain Israel Communication and Research Center είναι φίλος μεγάλης τραγουδίστριας – όχι η σωστή παρέα αν θες να κρύβεσαι πίσω από ένα πέπλο σκότους.
Πολλά λέγονται επίσης για την επιρροή της οργάνωσης Φίλοι του Ισραήλ στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί χάνουν προφανώς τη σοβαρότητά τους μόλις σκεφτείς ότι υπάρχει η αντισταθμιστική επιρροή των χρημάτων του αραβικού πετρελαίου, για να μην πούμε ότι η συμμετοχή σ' αυτές τις ομάδες για πολλούς βουλευτές είναι εντελώς τυπική ή χωρίς κανένα νόημα. Ο Μάικλ Ά, για παράδειγμα, πρώην υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας και μέλος της οργάνωσης Συντηρητικοί Φίλοι του Ισραήλ για 30 χρόνια, καλεί συχνά σε συνομιλίες με την Χαμάς.
Με δεδομένη τη φτώχεια των επιχειρημάτων θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το γεγονός σαν ασήμαντο. Όμως η προβολή του ντοκιμαντέρ έχει ήδη προκαλέσει ένα κύμα καταχρήσεων σε βάρος των Εβραίων της Βρετανίας, κι όχι μόνο στον δικτυακό τόπο του Καναλιού 4 με την υψηλή του επισκεψιμότητα, που οι διαχειριστές του βρίσκουν λογικό να εγκρίνουν δεκάδες αναρτήσεις για τη «στασιαστική συμπεριφορά», «την αηθή επίθεση στη βρετανική δημοκρατία» και «το χέρι του παγκόσμιου σιωνισμού» του σιωνιστικού λόμπι, με καταλήξεις του τύπου: «Θέλουμε πίσω τη χώρα μας. Έξω οι πράκτορες των ξένων δυνάμεων που έχουν διαβρώσει όλα τα επίπεδα της κυβέρνησής μας».
Αν κυριαρχήσει αυτός ο τύπος λόγου, η κατάσταση στη Βρετανία που ήταν ήδη αρνητική θα γίνει χειρότερη. Οι ηγεσίες των εβραϊκών οργανώσεων από καιρό φοβούνταν τη διατύπωση πιθανών κατηγοριών σε βάρος τους ότι μοιράζουν την νομιμοφροσύνη τους μεταξύ της Βρετανίας και του Ισραήλ και κατά ειρωνικό τρόπο έχουν γίνει στόχος κριτικής ότι δεν κάνουν αρκετά για την υπεράσπιση του ισραηλινού κράτους μέσα στις ίδιες τους τις κοινότητες. Ο κίνδυνος τώρα είναι να φοβηθούν τόσο πολύ ώστε να σωπάσουν.
Αλλά και οι μη Εβραίοι που απηύθυναν έκκληση για μια πιο ορθολογική συζήτηση περί το Ισραήλ – μια μικρή και ολοένα συρρικνούμενη ομάδα στη Βρετανία – θα έχουν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετες επιθέσεις ενάντια στην ηθική ακεραιότητά τους: Από τη στιγμή που δεν έχουν κανέναν εύλογο λόγο να υπερασπίζονται το Ισραήλ, συνεπάγεται ότι έχουν πουληθεί στο ‘λόμπι’

Πηγηhttp://www.liako.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: