₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Η ισραηλινή επίθεση λεπτό προς λεπτό



01.01: Ο διεθνής στολίσκος που μεταφέρει 10.000 τόνους με ανθρωπιστική βοήθεια για την λωρίδα της Γάζας, αγνοεί τις προειδοποιήσεις του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού


05.37: Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό επιτίθεται κατά του στολίσκου
06.08: Το πρώτο αίμα. Καταδρομείς του Ναυτικού ανοίγουν πυρ κατά μελών του πληρώματος τουρκικού πλοιαρίου. Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2 νεκρούς και 30 τραυματίες. Σε λίγη ώρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν πως οι ναύτες τους αμύνθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν.
06.43: Επίσημη λογοκρισία του Τύπου από τις ισραηλινές αρχές. Το Ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική λογοκρισία απαγορεύει τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τους νεκρούς και τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Ισραήλ
07.16: Ανακοινώνεται ο αριθμός των νεκρών, που αγγίζει τους 16 άμαχους και άοπλους πολίτες.
07.32: Το Ισραήλ «εκφράζει τη λύπη του». Με ανακοίνωσή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της χώρας Μπεν Ελιέζερ δηλώνει «πως νιώθει λύπη για αυτές τις εικόνες» δικαιολογώντας όμως του Ισραηλινούς ναύτες, που «αμύνθηκαν» όπως είπε «σε μια επίθεση με τσεκούρια και μαχαίρια» και ευχήθηκε «να αντιδράσει λογικά ο αραβικός κόσμος»
07.38: Η αστυνομία του Ισραήλ αυξάνει το επίπεδο επιφυλακής στη χώρα
07.47: Η Τουρκία εξαγριώνεται. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί "απαράδεκτη" την ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση. "Το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς," ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του. Το υπουργείο κλήτευσε επίσημα τον πρέσβη του Ισραήλ για εξηγήσεις.


07:51 - Η Χαμάς ζητά εξεγέρσεις μπροστά από τις πρεσβείες του Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σάμι Αμπού Ζαχρί κάλεσε τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους σε «εξέγερση» κατά των πρεσβειών του Ισραήλ. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, κατήγγειλε τη «βάρβαρη επίθεση»
08:54 – Ο Αμπάς καταδίκασε τη «σφαγή»

O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή, χαρακτηρίζοντάς τη "σφαγή" και αποφάσισε να εφαρμόσει πένθος τριών ημερών σε όλη την παλαιστινιακά εδάφη. "Θα λάβουμε δύσκολες αποφάσεις απόψε», δήλωσε.
09:17 - Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά επίσημη έρευνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά μια «πλήρη έρευνα» σχετικά με την επίθεση του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Η Ύπατη Εκπρόσωπος Βαρόνη Κάθριν Άστον εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τις απώλειες και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των νεκρών και τραυματιών. «Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτεί την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό."



09:21 – «Έγκλημα» χαρακτήρισε το επεισόδιο ο Αραβικός Σύνδεσμος

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση «έγκλημα κατά της μια ανθρωπιστικής αποστολής."

Ypoloipo

Δεν υπάρχουν σχόλια: