₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Ήταν ο Ιησούς Χριστός, Έλληνας ή φιλέλληνας;



Τελευταία γίνεται πολύς λόγος από ελληνορθόδοξους κύκλους και για τη δήθεν ελληνική καταγωγή του Ιησού. Ο Ιησούς ήταν ένας Εβραίος. Όταν η Σαμαρείτιδα τόνισε την ιουδαϊκή του καταγωγή, εκείνος δεν την αρνήθηκε («κατά Ιωάννη» δ΄9). «Παλαιά» και «Καινή Διαθήκη» εμμένουν στην καταγωγή του Ιησού από τον Δαβίδ και τον Αβραάμ και οι ελληνορθόδοξοι επιμένουμε πως ήταν Έλληνας. Η φύση θέλει τους απογόνους να ανήκουν στην ίδια φυλή με τους προγόνους τους. Σε πείσμα κάθε λογικής εμείς οι Έλληνες επιμένουμε πως είμαστε Εβραίοι, «απόγονοι του Αβραάμ» («προς Γαλάτας» γ΄29) και ο Εβραίος Ιησούς ότι ήταν Έλληνας. Είναι να χάνει κανείς το μυαλό του!

Ο Ιησούς δεν ανέπτυξε ποτέ ελληνική σκέψη και οι διδαχές του δεν είναι παρά εβραϊκά κατασκευάσματα γραμμένα στο πόδι, γι’ αυτό και δεν συμφωνούν το ένα με το άλλο. Ο Ιησούς, αν υπήρξε ποτέ, γιατί καμιά άλλη πηγή, πλην των Εβραϊκών, δεν τον αναφέρει ενώ έζησε σε μια από τις καλύτερα τεκμηριωμένες ιστορικές περιόδους, ήταν ένας Εβραίος και αυτό το αποδεικνύει επίσης περίτρανα κι η περιτομή του που τόσο υπερήφανα άλλωστε εορτάζουμε οι Έλληνες την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους.
Από τον απλό λαό δεν μπορείς ίσως να ζητήσεις ευθύνες. Αυτά έμαθε στην οικογένεια και στο σχολείο, αυτά πιστεύει. Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του Χριστιανισμού, αλλά και άλλοι συνοδοιπόροι τους μας βομβαρδίζουν καθημερινώς από τα παράθυρα των τηλεοπτικών διαύλων, από εφημερίδες και περιοδικά και χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού, με την δήθεν αγάπη του για τους Έλληνες, με την δήθεν ελληνικότητα της ορθοδοξίας κι άλλα πολλά. Όλες αυτές οι ανακρίβειες που υποστηρίζονται δεν είναι τυχαίες ούτε γίνονται κατά λάθος. Ορισμένοι εξ αυτών που τις προβάλλουν είναι άνθρωποι ανωτάτης μορφώσεως, καθηγητές κ.λ.π. Τα πράγματα είναι οφθαλμοφανή. Δεν μπορεί να μην τα βλέπουν. Γνωρίζουν ότι εσκεμμένα συντελούν στη διαιώνιση της παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Κι όμως επιμένουν. Δυστυχώς εκτός από την άγνοια υπάρχει κι ο δόλος.
Το περίφημο απόσπασμα στο οποίο κατά κόρον αναφέρονται οι ελληνορθόδοξοι στην προσπάθειά τους να δείξουν, ότι ο Ιησούς δήθεν αγαπούσε τους Έλληνες, είναι το εξής:

«Ήταν μερικοί Έλληνες μεταξύ εκείνων που είχαν ανεβεί για να προσκυνήσουν κατά την εορτή. Αυτοί λοιπόν ήλθαν στον Φίλιππο ο οποίος ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και του είπαν: «Κύριε, θέλουμε να δούμε τον Ιησού». Έρχεται ο Φίλιππος και το λέει στον Ανδρέα και ο Ανδρέας κι ο Φίλιππος το λέγουν στον Ιησού. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ’ αυτούς: «Ήλθε η ώρα για να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου»» («κατά Ιωάννη» ιβ΄20-23).
Κι εδώ είναι φανερό ότι παραμερίζεται η κοινή λογική. Ας δεχθούμε όμως ότι οι σημερινοί Έλληνες που έχουν υποστεί τη συνεχή επί σχεδόν δεκαεπτά αιώνες χριστιανική προπαγάνδα έχουν «πεισθεί», ότι το Πάσχα είναι ελληνική εορτή. Οι Έλληνες όμως του 33 μ.Χ. γνώριζαν το Πάσχα; Aσφαλώς όχι! Ήταν Έλληνες λοιπόν εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον Ιησού; Όχι βέβαια! Εβραίοι ήταν κι αυτοί, κάτοικοι ίσως της Ελλάδας, που μιλούσαν όμως ελληνικά και τίποτε περισσότερο. Αποκαλούνται Έλληνες προκειμένου να διακριθούν από τους υπόλοιπους Εβραίους που δεν μιλούσαν την ελληνική γλώσσα. Η μονομερής επανάληψη ενός και μοναδικού ομιχλώδους και δήθεν κολακευτικού εδαφίου και η αποσιώπηση όλων των άλλων που καταφαίνονται με ξεκάθαρες διαθέσεις εναντίον των Ελλήνων όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, μόνον δόλια μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Μολονότι τα περισσότερα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στην «Καινή Διαθήκη» είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα αυτό δεν θα έπρεπε να μας προξενεί ούτε ίχνος υπερηφάνειας, αφού ούτε για την Ελλάδα μιλούν, ούτε ελληνικούς σκοπούς εξυπηρετούν. Γράφτηκαν στα ελληνικά από Εβραίους συγγραφείς (όχι απαραίτητα από αυτούς που δηλώνουν), κυρίως γιατί τότε η ελληνική γλώσσα ήταν «οικουμενική». Κανένα από τα κείμενα, είτε της «Παλαιάς» είτε της «Καινής Διαθήκης» δεν απευθύνεται σε Έλληνες. Αυτούς τους δώδεκα έστειλε ο Ιησούς και τους παράγγειλε τα εξής: «Προς τους εθνικούς μην πηγαίνετε και στην πόλη των Σαμαρειτών μην μπαίνετε, αλλά πηγαίνετε μάλλον στα χαμένα πρόβατα της γενεάς του Ισραήλ». («κατά Ματθαίο» ι΄5-6).
Όταν ο Παύλος αποστέλλει επιστολές προς Εφεσίους, Φιλιππησίους, Θεσσαλονικείς ή Κορινθίους κ.λ.π., δεν τις αποστέλλει στους Έλληνες των πόλεων αυτών, αλλά στους Εβραίους που ζουν στις Ελληνικές πόλεις και που υπήρξαν οι πρώτοι προσήλυτοι στο Χριστιανισμό, όχι από δική τους αυθόρμητη προσχώρηση αλλά μετά από εντολή που πήραν από τους ραβίνους τους, να υποδυθούν τους πιστούς της νέας θρησκείας. Όπου δηλαδή γίνεται δηλαδή αναφορά για Εφεσίους, εννοείται ότι είναι οι Εβραίοι της Εφέσου κι όχι οι Έλληνες, όταν γίνεται αναφορά στους Κορινθίους, εννοείται ότι πρόκειται για τους Εβραίους της Κορίνθου. Οι Έλληνες δεν είχαν καμιά σχέση με όλα αυτά.
Ο «Νόμος» δεν διδάσκεται στους Έλληνες το γένος. Οι Απόστολοι, γράφει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος («Εις τας Πράξεις, Ομιλία ΚΕ΄») «δεν κήρυτταν το θείο λόγο σε κανένα παρά μόνο στους Ιουδαίους» («μηδενί λαλούντες το λόγο ει μη μόνον Ιουδαίοις» «Πράξεις» ια΄19-20) και συνεχίζει: «Δεν το έκαναν αυτό φοβούμενοι τους ανθρώπους, αλλά το έκαναν τηρώντας το Νόμο». Υπήρχαν όμως και κάποιοι Κύπριοι και Κηρυναίοι οι οποίοι «ελάλουν προς τους Ελληνιστάς, ευαγγελιζόμενοι τον Κύριον Ιησούν» («Πράξεις» ια΄20) και διευκρινίζει ο Χρυσόστομος «Ίσως επειδή δεν γνώριζαν τα Εβραϊκά τους ονόμαζαν Έλληνες». Στη συνέχεια ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος επανέρχεται στο θέμα («Εις τας Πράξεις, Ομιλία Λ΄»): «Συνέβη δε και στο Ικόνιο το ίδιο να μπούν στη συναγωγή των Ιουδαίων και να μιλήσουν έτσι ώστε να πιστέψει μεγάλο πλήθος από τους Ιουδαίους κι από τους Έλληνες». Ως γνωστόν δεν συναντά κανείς Έλληνες στη συναγωγή. Είναι καταφανές πως πρόκειται για Εβραίους που έχασαν τη γλώσσα τους και μιλούσαν Ελληνικά.
Ας εξετάσουμε τώρα τι γνώμη είχε ο Ιησούς για τους αυθεντικούς Έλληνες. Ο Ματθαίος (ιε΄22-28) και o Μάρκος (ζ΄25-30) περιγράφουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για την θεραπεία της κόρης μιας γυναίκας πού παρουσιάζεται ως κανονική Ελληνί­δα, όχι Εβραία που μιλούσε ελληνικά, καθότι γίνεται σαφής διάκριση: Είναι «Ελληνίδα Συροφοινίκισσα στο γένος» («κατά Μάρκο» ζ΄ 26). Εδώ θέλει αρκετή προσοχή γιατί μόνο το πρωτότυπο κείμενο μιλάει για Ελληνίδα. Αν διαβάζετε το κείμενο στη νεοελληνική απόδοση των Χριστιανών μεταφραστών, κατά κανόνα μεταφράζουν το «Ελληνίδα» σε «ειδωλολάτρις», οπότε ο ανυποψίαστος αναγνώστης προσπερνάει το κείμενο χωρίς να αντιληφθεί την πραγματική σημασία του.
Η γυναίκα αυτή λοιπόν έπεσε στα πόδια του Ιησού παρακαλώντας τον να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη της, καθότι ο Ιησούς εμφανίζεται κατ’ εξοχή ως θεραπευτής. Ξέρετε όμως ποια ήταν η αντίδρασή του; «Κι εκείνος δεν της αποκρίθηκε ούτε μία λέξη. Και τότε οι μαθητές τον πλησίασαν και του είπαν «διώξε την γιατί φωνάζει από πίσω μας». Κι εκείνος τους αποκρίθηκε: «Δεν είμαι σταλμένος παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του οίκου του Ισραήλ. Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά και να το δίνεις στα σκυλιά» (η λέξη είναι «κυνάρια», δηλαδή μικρά σκυλιά) («κατά Ματθαίον» ιε΄26 και «κατά Μάρκο» ζ΄27-28). «Ναι, Κύριε» του απάντησε τότε ή γυναίκα, «αλλά και τα σκυλιά τρώνε από τα ψίχου­λα πού πέφτουν κάτω από το τραπέζι των κυρίων τους». Τότε μόνον ικανοποιήθηκε αυτός και «θεραπεύτηκε η κόρη της από την ώρα εκείνη».
Η συμπεριφορά του «Υιού του Θεού» στο περιστατικό αυτό, δεν εγείρει καμία αμφιβολία, είναι σαφέστατη: Θεωρεί τους Έλληνες σκυλιά που δεν αξίζει να τρώνε ούτε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους, των Εβραίων!
Πέραν αυτού όμως, μια τέτοια συμπεριφορά γεννά κι ορισμένα επί πλέον ερωτήματα. Ή πρώτη αντίδρασή του, όπως είδαμε, ήταν να αρνηθεί την θεραπεία. Οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί, άλλα και οι σύγχρονοι, ορκίζονται τον περίφημο «Όρκο του Ιπποκράτη» στον όποιο συνομολογούν πως θα ασκήσουν την τέχνη τους σε κάθε έναν που θα τους το ζητήσει, είτε αυτός είναι άνδρας, γυναίκα, ελεύθερος η δούλος. Σε κανένα σημείο του Όρκου δεν υπάρχει περιορισμός της άσκησης του επαγ­γέλματός τους επειδή ο ασθενής είναι αλλόφυλος ή αλλόθρησκος. Ο Ιπποκράτης ούτε καν το σκέφτεται να κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις. Ο Ιησούς όχι μόνο το σκέφτεται αλλά και το εφαρμόζει. Η θεραπευτική δεινότητα του Ιησού ήταν τελικά ένα καρβέλι ψωμί, δηλαδή περιορισμένο σε ποσότητα και όταν παρείχε μερικά ψίχουλα σε κάποιον αλλόφυλο αυτό σήμαινε ότι τα στερούσε από τα «χαμένα πρόβατα του Ισραήλ»; Γνωρίζει περιορισμούς η Χριστιανική Θεία Χάρις;
Στις «Πράξεις» επίσης (κα΄28-29) διαβάζουμε ακόμα ένα απίστευτα προσβλητικό και υποτιμητικό απόσπασμα για τους Έλληνες: «Μέχρι και Έλληνες έβαλε μέσα στο ιερό και μόλυνε τον άγιο τούτο τόπο».
Ο Ιησούς, υποτίθεται, ότι εισήγαγε τη συγχώρεση. Στην πραγμα­τικότητα η χριστιανική συγχώρεση δίνεται υποκριτικά και επιλεκτι­κά. Παράδειγμα ο Ιούδας. Ενώ ο ίδιος ο Ιησούς συγχώρεσε την πόρνη, τον ληστή πάνω στο σταυρό, τους ίδιους τους σταυρωτές του με το περίφημο: «άφες αυτοίς», τον Ιούδα δεν τον συγχώρεσε παρόλο πού μεταμελήθηκε έμπρακτα. Κι η εκκλησία, επί 2.000 και πλέον χρόνια ακολου­θώντας το παράδειγμα του Ιησού, συγχώρεσε ειδεχθείς εγκληματίες και επί πλέον τους ανακήρυξε Μεγάλους και Αγίους, όπως τον αιμο­σταγή αδελφοκτόνο, συζυγοκτόνο και υιοκτόνο Μ. Κωνσταντίνο. Τον Ιούδα όμως δεν τον συγχώρεσε -παρότι αποδεδειγμένως μετανόησε- με το γελοίο και υποκριτικό επιχείρημα ότι ο Ιούδας δεν συγχωρεί­ται όχι γιατί πρόδωσε τον Ιησού αλλά γιατί αυτοκτόνησε. Η ζωή είναι δώρο του Θεού -λένε- ανήκει στο Θεό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρέσει αυτοκτονώντας. Αν το κάνει, δεν του παρέχεται συγχώρεση, όπως στον Ιούδα. Όταν αφαιρείς όμως τη ζωή η τις ζωές των άλλων, γιατί συγχωρείσαι; Eκείνες, πού είναι επίσης δώρα του Θεού, έχεις δικαίωμα να τις αφαιρέσεις; Φαίνεται ότι το έχεις, αφού η εκκλησία όχι μόνο σε συγχωρεί αλλά σε ανακηρύσσει Άγιο και Μέγα, κατά το παράδειγμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Πηγή: freeinquiry.gr (Ίων Δημόφιλος )

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι μαλακιες λες?
πια περιτομη ρε κωλοτουρκε εβραιε?
ουστ ρε δεν εισαι ελληνας εσυ

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε πολύ το Ελληνικό(!!!) αστέρι του Δαϊδ (Εβραϊκή σημαία)στολισμένο με τα Ελληνικά λλ και ο αντί-Χριστος λόγος σου. Ποιόν Ελληνα Χριστιανό προσπαθείς να κοροϊδεψεις; Είσαι πολύ αφελής....

Ανώνυμος είπε...

1495Το περιστατικό με τους έλληνες που θέλησαν να δουν τον Χριστό και Εκείνος είπε"¨ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο υιός του άνθρώπου ' ,πράγμα που ερμηνεύεται από τους εθνικιστές ότι δήθεν ο Χριστός περιχαρής είπε ότι,αφού και οι έλληνες έδειξαν ενδιαφέρον για μένα,άρα πρόκειται να δοξασθώ,αυτή - λ'έω - η περικοπή δεν ερμηνε'υεται σωστά.Στην πραγματικότητα δείχνει ότι ο Χριστός αδιαφόρησε τελείως για την επιθυμία των ελλήνων να Τον δουν και είπε ότι' ελήλυθεν η ώρα κλπ" εννοώντας ότι ήρθε,έρχεται,πλησιάζει η ώρα του στυρικού θανάτου Του και της ανάστασης.Ο Χριστός ήρθε για όλον τον κόσμου.Τα τελευταία του λόγια ήταν ,"Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη...". ¨Ο Χριστός είναι όλων των ανθρώπων και κανένα έθνος δεν δικαιούται την δόξα του.Αν μιλάμε για επίγεια δόξα,ένα έθνος που ανέδειξε τον Αρχιμήδη,ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,και τη δημοκρατία,ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ,τι χρειάζεται να σφετερισθεί έναν θεό που ανήκει σε όλους για να δοξασθεί;

Ανώνυμος είπε...

Τι μ...ες λετε ρε μασωνοδωδεκαθειστες.Ο Χριστος δεν ειχε εθνικοτητα,ειναι Θεος.Ασε που οι εβραιοι τον κατηγορησαν για Ελληνα κιολλας.Αυτη η φραση που ειπε ο Χριστος δειχνει με αυτην το ποσο μας υπολογιζει.Αυτη η φραση μας τιμα ρε καραγκιοζη.Πατε να μας τρελανετε οτι δεν ειμαστε ελληνες.Εβραιακια ουστ.

Ανώνυμος είπε...

Μικροτσουτσουνοι δωδεκαθειστες εβραιοι,η συγκεκριμενη ηταν σημητισσα δωδεκαθειστρια.Ξενοφερτη η "θρησκεια" σας.Ποναει που σας ξεμπροστιασε ο Χριστος και τον διαβαλετε συνεχεια.Εγω εχω αλλες αποριες!Εχουν μικρα πουλακια οι δωδεκαθειστες η καθολου;Ειναι αμφισεξουαλικοι η κραγμενες τελειως;Αριαδνη

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Να αποκαλεις τους ελληνες μικροτσουτσουνους ειναι γελειο. Γιατι πολυ απλα εισαι και εσυ ελληνας.

Ανώνυμος είπε...

Τι πάθανε ρε τα μουνοταλιμπανεζικα χριςτιανοπουστρολαμογια, τους αφήνετε να γράφουν ότι θέλουν και να λενε ότι ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ...παπάρα του ΟΟΔΕ
Κι ειναι ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ . ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ .ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΔΥΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΕΡΙΖΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΒΡΑ'Ι'ΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ....

Ανώνυμος είπε...

Τι γράφουμε οι πουστοχριστιανοταλιμπαν του Απολογητή και του ΟΟΔΕ, και τους αφήνετε ρε επι δυο χρόνια τωρα... Να πανε οι μουλόσποροι τ αρχιδογιεςουανιτικα αποβραςματα στο βουλγαροντιφενς... Εκει να δεις τι γίνεται μ αυτούς.. Οι Ελληνες εκει δεν έχουν λόγο.. Τους τα σβήνουμε τα μουνοπανΑ οι γυφτοβουλγαροι.. Κι εδω τους αφήνετε να βρίζουν την τους Ελληνες ΘΕΟΥΣ ΜΑΣ... ΜΠΡΑΒΟ...

Ανώνυμος είπε...

Τι γράφουνε ρε τα ρεμαλια οι πουστοχριστιανοταλιμπαν του Απολογητή και του ΟΟΔΕ, και τους αφήνετε ρε επι δυο χρόνια τωρα... Να πανε οι μουλόσποροι τ αρχιδογιεςουανιτικα αποβραςματα στο βουλγαροντιφενς... Εκει να δεις τι γίνεται μ αυτούς.. Οι Ελληνες εκει δεν έχουν λόγο.. Τους τα σβήνουνε τα μουνοπανΑ οι γυφτοβουλγαροι.. Κι εδω τους αφήνετε να βρίζουν την ΕΛΛΑΔΑ τους Ελληνες ΘΕΟΥΣ ΜΑΣ... ΜΠΡΑΒΟ...

Ανώνυμος είπε...

Πολυ μισος και ενεργεια χαμενη... Το μοναδικο Δικσιο ειναι το Δικαιο του Αιματος και οχι της Θρησκειας. Οποιος πιστευει σε αυτο της θρησκειας δεν εχει καμμια διαφορα απο τους Ταλιμπαν. Η Ελλας υποφερει απο θρησκοληπτους χριστιανοταλιμπαν και μαρξιστοτραφεις αθεολογητους και παραπλανημενους 12θειστες. Πραγματικα, τι σας νοιαζει αμφοτερους ποιος θα παραδωσει που την ψυχη του; Η Ελλας ματωνει και τα μουνια χτενιζονται.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι φανατικός οπαδός της ανεξιθρησκείας και υποστηρίζω το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Βέβαια σε αυτά τα προβλήματα συμπεριλαμβάνεται και η διάψευση της διδασκαλίας μίας οποιαδήποτε θρησκείας. Είμαι σίγουρος πως σε κανέναν από εσάς δεν θα άρεσε να δημοσιευτεί ένα αντίστοιχο άρθρο για την εκάστοτε θρησκεία του καθενός. Θεωρώ πως ο καθένας έχει ελευθερία μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Αυτό είναι και η δημοκρατία η ύψιστη ελληνική αξία. Κατανοώ πως έχουμε διαφορετικές απόψεις. Τουλάχιστον αν έχετε τόσο μεγάλο πρόβλημα με τους αλλόθρησκους καλύτερα να μην ασχολείστε καθόλου μαζί τους. Εκτός αν αυτό σημαίνει πως δεν έχετε κάτι πιο σημαντικό να ασχοληθείτε... Τότε... τα λόγια μου είμαι περιττά. Αλλά την άλλη φορά που θα κάνετε θρησκευτικές διακρίσεις να θυμάστε τον Ιπποκράτη που φέρετε ως παράδειγμα και τα δικά σας σχόλια όσων αφορά τους αλλόθρησκους και να μην παρεξηγήστε όταν ακούτε παρόμοια σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο σωστό σχόλιο που διάβασα αδερφέ!!!

Theodor1977 είπε...

Αν κάποιοι θέλουν να είναι Έλληνες καίσως Χριστιανοί κανένα πρόβλημα. Είναι όμως λιγότερο Έλληνες από αυτούς που θέλουν να είναι Έλληνες και Έλληνες. Πως να το κάνουμε;
Η αρχή τής πτώσης όμως, του χριστιανισμούτρα έχει ξεκινήσει.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που με καίει στην όλη ιστορία είναι ότι ενώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω ελληνική παιδεία στο σχολείο. Με βάπτισαν Χριστιανή ορθόδοξη, μου δίδαξαν την θρησκεία αυτή στο σχολείο, μου επέβαλαν να ζω σύμφωνα με αυτή και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μελέτης για να ανακαλύψω την πραγματική μου ταυτότητα και τις ρίζες μου. Όσο περισσότερα μαθαίνω, τόσο πιο πολύ αγανακτώ για την αλλοτρίωση του έθνους μας!!!

ΠΛΗΘΩΝ είπε...

Το ιστολόγιο σας χρησιμοποιεί το πλήρες όνομα αναγνωρισμένης από το ελληνικό δημόσιο θρησκείας. Της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Η ύπαρξη αυτού του ιστολογίου έχει πιθανότατα μεταφερθεί ήδη στο νομικό τμήμα του φορέα της ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, ΥΣΕΕ.
Προσωπική παράκληση. Αλλάξτε όνομα ή κατεβάστε το ιστολόγιο. Δεν θα σχολιάσω το γενικό μπέρδεμα του ιστολογίο, όλοι έχουν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση αλλά όχι χρησιμοποιώντας το όνομα κάποιου άλλου.
Ευχαριστώ!