₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Διαμαρτυρία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα ...

Συχνά αποκαλούμενα “Ελγίνεια Μάρμαρα”, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα εξαίρετα και μοναδικά κομμάτια τέχνης, που για χιλιάδες χρόνια κοσμούσαν τον Παρθενώνα, μέχρι την αρπαγή τους, τώρα έχουν το δικό τους χώρο που περιμένει την επιστροφή τους στην Αθήνα.
Το νέο μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις 20 Ιουνίου 2009, δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει και να δείξει στον κόσμο, μια μοναδική συλλογή ανεκτίμητων θησαυρών από τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη της Αθήνας.
Με τη δημιουργία αυτού του μουσείου, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προυποθέσεις και συνθήκες για την ασφαλή έκθεση των θησαυρών της Ακροπόλεως, αιτώντας δίκαια πλέον, την επαναφορά των μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο, στη γενέτειρα τους.
Υπάρχουν πολλές γνώμες σχετικά με το αν θα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ή να παραμείνουν υπό την κατοχή του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται και να εκτίθενται. Γνώμες σαν αυτές έχουν διατυπωθεί και θα συνεχίσουν να διατυπώνονται σε άλλες ιστοσελίδες.
Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει αποκλειστικά ως μια online διαμαρτυρία, για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Αν η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα, σε έχει αγγίξει, υπέγραψε τη διαμαρτυρία μας, συμπληρώνοντας τη παρακάτω, σύντομη φόρμα. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη σου.
Ως Οικουμενικούς πολίτες μας αφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: